Holoda, a MOL, s a benzinársapka

2022. 12 09. 08:57

Holoda Attila sokszor nyilatkozott úgy, hogy azonnal ki kell vezetni a benzinárstopot.
Fotó: Barakonyi Szabolcs, Index

Boros Imre közgazdász a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában részben Holoda Attilát, a Mol korábbi igazgatóját, egykori energiaügyi helyettes államtitkárt tette felelőssé a rémhírek terjesztéséért és a napokon át tartó üzemanyagkáoszért. Most újra előkerült az Index állandó szakértője, aki eddig üzemanyaghiánnyal riogatva hangosan követelte az árstop eltörlését, de ahelyett, hogy örülne a vetése beérésének, továbbra is a kormányt ekézi. Facebook-oldalán pedig ezt üzente a Molnak: „Ennyit tudtam segíteni!”

Itthon a nép hülyítése folyik magas fokon; egy Holoda Attila nevű volt molos igazgató és egykori energiaügyi helyettes államtitkár különösen élen jár a rémhírkeltésben. Nem csoda, hogy az emberek megrohamozták a kutakat és elfogyott az üzemanyag – mondta Boros Imre közgazdász a portálnak adott, nagy port kavart hétfői interjújában, melyben azt fejtegette, hogy a Molnak a történtekért felelnie kell. Holoda Attila valóban sokszor nyilatkozott a balliberális és opportunista sajtóban arról, hogy a benzinárstopot azonnal ki kell vezetni, különben nem lesz üzemanyag. Az ilyen nyilatkozatok – Sváby András televíziós alakításával az élen – meg is hozták az extraprofitot a magyar olajmultinak, hiszen annak ellenére született döntés – az ellátásbiztonság érdekében – az árstop eltörléséről, hogy a Mol nyersolajbeszerzési költségei nem nőttek, hanem csökkentek a közelmúltban. (Emlékezetes, hogy Orbán Viktor a helyzet láttán bejelentette a Mol Nyrt. keletkező extraprofitjának radikális megadóztatását.)

A segítőkész Holoda…

Igazi tenyérbizseregtető kibicként került elő ismét Holoda Attila, aki – bár örül, hogy még a tervezett újévi időpont előtt sikerült kinyírni az árstopot – , de most a szerinte indokolatlanul magas árakon kezdett aggódni:

„A Mol továbbra is orosz vezetékes olajból látja el az országot. Ezt pedig eddig is olcsóbban kaptuk. A kormány indoklása tehát nem fedi a valóságot, de (…) most az olajembargóra rá lehetett fogni ezt az intézkedést. – fogalmazott az Index megkeresésére a lobbista energiaügyi szakértő, aki – a maga szerepét teljesen neutrálisnak tüntetve fel – a kialakult pánik miatt is sajnálkozott egy nagyot:

„Akkora pánik alakult ki, hogy olyanok is elkezdtek benzint felvásárolni, akiknek nem volt rá szükségük. Ezt már nem bírták a benzinkutak, különösen úgy, hogy a Dunai Finomító csak tegnap hajnalban tudott újra működni. Látszott, hogy most már eljutottunk arra a szintre, hogy az importőrökre is szükség van a hazai ellátásban. Továbbá, vélhetően visszaesik ez a pánikfelvásárlás – magyarázta Holoda Attila, aki pár perccel a benzinárstop eltörlésének hétfő éjjeli bejelentése után azt üzente a Molnak az Facebook-oldalán: Szívesen! (Forrás: pestisracok.hu)