Még Bokrost is felülmúlja Orbán-mószerolásban

2022. 12 07. 11:32

Katona Tamást maga Gyurcsány Ferenc penderítette ki a kormányából. Nyilván a rengeteg eszéért.
Forrás: YouTube/Újbuda Televízió

Ciklikus rendszerességgel Orbán Viktor és a Fidesz gazdaságpolitikáján rugózik Katona Tamás, a néhai Gyurcsány-kormány pénzügyi államtitkára, aki ezúttal a Hírklikk.hu hasábjain fejtette ki kétségbeejtő mantráját az elmaradhatatlan rezümével: a miniszterelnöknek harangoztak.

„Magyarországnak 2010 óta súlyosan hibás a gazdasági modellje, ezt sürgősen korrigálni kellene, de nem hiszem, hogy erre az Orbán-féle vezetés képes lenne” – legyint a monetáris bölcs, aki szerint a fő probléma az, hogy a magyar kormány most már egyre látványosabban szembemegy az Euró­pai Unió közös politikájával, sérti az EU közös értékeit, és egyre látványosabban áll ki a putyini politika mellett.

A riporter félénk közbevetésére, miszerint Orbán Viktor a brüsszeli szankciókat okolja a gazdasági bajokért, merthogy azok az európai embereket sújtják, nem pedig az oroszokat, a tudós ember ekképp válaszolt: „Az egész nem felel meg a valóságnak. A szankciók igenis komolyan sújtják Oroszországot, hiába van nagyobb bevétele a gázból, nem tudja mire költeni.”

Ennél nagyobb ökörséget (hogy tudniillik Oroszország nem tudja mire költeni a pénzét) én még Bokros Lajostól sem hallottam, pedig az Orbán-mószeroló műfajban ő a csimborasszó.

Happy end nincs az interjúban. Sőt megtudjuk, hiába is módosítaná a kormányzat a költségvetést, elkerülhetetlen a recesszió. Az egyetlen megoldás az lenne, ha hozzáférnénk az uniós pénzekhez. Erre azonban Katona látnok szerint semmi esély. Game over. Nem mondtam még, Katona Tamást maga a szemkilövőhegyi habzóborász penderítette ki a kormányából még 2006-ban. Gondolom, a rengeteg eszéért.

Pilhál György
Magyar Nemzet