Tájékoztató a Zalába érkezett ukrajnai menekültekről

2022. 10 28. 10:50

Ülést tartott a Zala Megyei Védelmi Bizottság

A menekültválsággal kapcsolatos ellátási és támogatási kérdéseket is megvitatták.

Október 27-én tartotta őszi soros ülését a Zala Megyei Védelmi Bizottság, melyen nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg.

Dr. Sifter Rózsa főispán, a védelmi bizottság elnöke három napirendi pontban számolt be az elmúlt időszak feladatairól, a 2023-as év feladat és pénzügyi tervezéséről, majd áttért a november elsejétől aktuális szervezeti- és működési szabályzatot érintő változásokra. Előterjesztéseiben kitért a Covid-19 vírus járvány következtében felmerült feladatokra is, melynek során a résztvevő szervezetek munkáját méltatta. Beszámolt továbbá az Ukrajnában kialakult humanitárius katasztrófa miatt megyénkbe érkező menekültekkel kapcsolatosan eddig elvégzett és a további feladatellátást igénylő tevékenységekről is.

Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi elnökhelyettes két napirendi pontban katasztrófavédelmi szakmai előterjesztéseket tárt a bizottság elé. Elsőként a téli időjárásra történő felkészülésre és a közutakkal kapcsolatos üzemeltetési feladatok tervezésére, majd a 2022. évi szabadtéri tűzesetek megyét érintő tapasztalatainak bemutatására került sor.

Az ülés résztvevői.
Fotók: ZMVB

Ezt követően, a védelmi és biztonsági tevékenységeket érintő átfogó reformok tükrében dr. Varga Attila ezredes, honvédelmi elnökhelyettes – hatodik napirendi pontként – a honvédelmi igazgatást érintő változásokról, míg Lóki Ferenc Zoltán alezredes, a 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka – hetedik napirendi pontként – a katonai igazgatást érintő változásokról adott tájékoztatást.

A nyolcadik, egyben záró napirendi pontban a szakterületek vezetői a menekült-válsággal kapcsolatos ellátási és támogatási kérdéseket is megvitatták. (Forrás: ZMVB)