Lajstromokat készít

2022. 10 27. 08:48

Biszku Béla védelmét azért elvállalta

Magyar György és fia, Magyar Gábor. Amíg nem bukik meg a nemzeti kabinet, nem tér vissza Magyarországra – jelentette ki Gábor lajstromozó. Most kezdünk el krokodilkönnyeket hullatni…
Fotó: MTI

Több hiánypótló cikk jelent meg az elmúlt napokban Magyar Gábor ügyvéd munkásságáról. Méltatásnak nem nevezném ezeket az írásokat, mert mi méltatnivaló van abban, ha valaki rendszeresen a saját hazáját elítélő jogállamisági jelentések készítésével múlatja idejét a brüsszeli bürokrácia szolgálatában. Prókátor uram állította össze például azoknak a civil szervezeteknek a lajstromát, amelyekkel az Európai Bizottság konzultált a magyar jogállamiság helyzetét vizsgáló dokumentum kapcsán. (Persze elmarasztaló jelentés született – mi más is a sok légből kapott „információból” és gátlástalan hazugságból?)

Az ambiciózus jogászembert – aki a baloldali politikus-ügyvéd, Magyar György fia – tavaly nevezték ki a hazánkról készülő jogállamiságijelentés-előkészítő delegáció kapcsolattartójának. Brüsszeli szerepvállalása előtt sem titkolta, tiszta szívből utálja az Orbán-kormányt. Ki is jelentette, amíg meg nem bukik a nemzeti kabinet, nem tér vissza Magyarországra. (Ez speciel nem baj – P. Gy.) Búcsúinterjújának legveretesebb mondatát idemásolom: „Úgy éreztem, hogy ügyvédi működésemmel lényegében legitimálok egy olyan rezsimet, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek.”

Ízlelgetvén az ars poeticát, az ember arra gondol, doktor úr hasonló okokból vállalhatta el annak idején pártállami Biszku Béla védelmét is. Béla bácsi is ilyen „emberi jogokat tiszteletben tartó demokrata” lehetett. (Bár néha meg-megbotlott: sortűzparancsok 1956-ban, utasítás a bíróságoknak: „Kevés a fizikai megsemmisítés, elvtársak!” stb.)

Magyar doktor Biszku Bélát „legitimálta”. Van kérdés?

Pilhál György
Magyar Nemzet