Négy aranyérmet szereztek az egerszegi úszók

2022. 10 26. 10:41

Országos csúcs a medencés hosszútávú OB-n

Az egerszegi triumvirátus (b-j): Nagy Napsugár, Nagy-Selmeczy Bulcsú és Nett Vivien

Négy aranyérem – ebből egy országos csúccsal -, egy harmadik és egy 4. hely. Ez az elmúlt hét végén (2022.10.21-23) lezajlott országos hosszútávúszó medencés bajnokság zalaegerszegi gyorsmérlege. A „triumvirátus” tagjai, akik az érmeket szállították: Nett Vivien, Nagy Napsugár, és Nagy-Selmeczy Bulcsú. Mellettük még négy egerszegi versenyző állt rajthoz a Veszprémi Sportuszodában megrendezett viadalon.

A pénteki 10 km másnapján a „pihentető” 1500 méteres távon indultak a versenyzők. A Zalaco-ZÚK úszói ezen a napon kapcsolódtak be a verseny menetébe. Először a férfiak mezőnye állt rajthoz, ahol Nagy-Selmeczy Bulcsú révén volt érdekelt a ZÚK. A harmadik futamban rajtolt Bulcsú az eddigi eredményei alapján. Ebből futamból aztán állva hagyta a teljes U14-15-ös mezőnyt! Mint később kiderült, a legjobb idővel, a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Az ideje: 16:29,86

A lányok 1500 méteres mezőnyében az 1. futam 1-es pályáján osztozott – bár két különböző korcsoport képviselőjeként – Nett Vivien (U16-17) és Nagy Napsugár (U14-15). A surranópályán aztán szépen elléptek a mezőnytől, és mindketten aranyérmet érő idővel állhattak korosztályuk dobogójának legfelső fokára. Nett Vivien: 17:11,86-os idővel, Nagy Napsugár pedig 17:19,78-al lett aranyérmes. A második futamban Scheffer Eszter, majd a 3-dikban Németh Luca, Paksa Borbála és Aouich Meryem is egyéni csúccsal teljesítette a távot.

Vasárnapra maradt az 5000 méteres táv leküzdése, ahol a Zalaco részéről Nagy Napsugár tudott duplázni. Az első futam 6-os pályájáról jól szemmel tudta tartani a mezőny mindkét oldalát és ismét az első helyen csapott célba. Aranyérmes ideje (58:28,00) új korosztályos országos csúcs a 14-éves és a 15-éves korosztályban is! Nett Vivien szintén az 1-es futamban, ismét az 1-es pályát kapta, ezúttal azonban korosztályában a dobogó 3. helyére tudott beúszni (58:46,00). Nagy Selmeczy Bulcsú pedig a 4. pontszerző helyet szerezte meg ezen a távon 57:20,90 idővel.

Horváth Csaba vezetőedző elmondta, hogy szeptember elejétől készültek a csapattal erre a versenyre, és az úszók formaidőzítése is jól sikerült. Mindenki egyéni csúcsot, vagy annak közelében úszott. Mint mondja: „Ilyen sikeres bajnokságunk már nagyon régen, évekkel ezelőtt volt. Természetesen az új uszoda által nyújtott lehetőségek nagy mértékben befolyásolják ezeket a sikereket.”