Nagy Blanka a fasorban sincs

2022. 10 25. 13:50

Péniszt rajzoltak a keresztény iskolára Pécsen

A művész úr stílust váltott. Férfi nemiszervek rajzolásába kezdett.
Fotó: Facebook

Botrányosra sikeredett a baloldali pártok által szervezett vasárnapi fővárosi tüntetés, de az egyik pécsi szobrász is alkotott egy vállalhatatlant, mellyel a közösségi oldalán büszkélkedett.

Mint ismeretes, Pankotai Lili, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma végzős diákja szólalt fel a fővárosi vasárnapi tüntetésen, ahol trágár szavakkal mondott beszédet (slam poetry-be csomagolva), amiben például a f*szomat bele, a f*szát szopja kifejezéséket is használta, valamint a keresztény iskolával kapcsolatos lesújtó véleményét is kifejezte. (A szövegébe egyébként egy olyan Széchenyi Istvánnak titulált idézetet is belefűzött, amelyet nem is neki, hanem egy korábbi francia gondolkodónak tulajdonítanak.)

A bama.hu emlékeztet, hogy a liberális oldal nagy örömmel fogadta a tanuló lány beszédét, ám az iskola igazgatója, dr. Nyisztor Zsolt napközben állásfoglalást adott ki, amelyben kijelentette az intézmény nevében, hogy „tiszteletben tartjuk a szabad véleménynyilvánítás jogát, ellenben elhatárolódunk tanulónk, Pankotai Lili 2022. október 23-i nyilvános felszólalásától. Messzemenően elutasítjuk annak minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját”.

Pankotai Lili, az ellenzék új tinédzser utcai harcosa. Tiszavirág életű lesz ez a „tündöklés” is.
Fotó: 888.hu

Erre válaszul egyébként Péterffy Attila polgármester megbízásából a pécsi önkormányzatnak is dolgozó, a baloldallal végletekig azonosuló egyik ügyvéd is nyilvános posztban vonta kérdőre az igazgatót, megjegyezve azt is, hogy „az igazgató maga is ennek a gátlástalan, népnyúzó, aljas rendszernek a támogatója vélhetően és feltételezem, ebből egészen jól megél”.

A városban pedig magát csak „garázdának” nevező, a pécsi értelmiségi körökben jól ismert Böszörményi István szobrász a saját közösségi oldalának a tanúsága szerint a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium falára tette ki az alábbi szöveget, amihez egy péniszt is rajzolt.

A f*szodtól határolódj el. Ne a helyetted tiltakozó diákodtól. Vesszen a klerikálfasiszta Orbán-rezsim!”

A lap megírta, hogy Böszörményi István arról híresült el, hogy néhány évvel ezelőtt az avatásakor liszttel öntötte le a Weöres Sándor szobrát, mert nem tetszett neki. Tettét garázdaság szabálysértésnek minősítették és kapott egy figyelmeztetést. Hozzáteszik, hogy korábban a pécsi művész egyébként akasztott lányokról és nőkről festett több képet is. (Forrás: 888.hu)

*  *  *

Részben igazat adok a fütyirajzoló pécsi szobrásznak, ami a gimnázium igazgatójának címzett észrevételt illeti. Nevetséges dr. Nyisztor Zsolt elhatárolódó ejnye-bejnyéje.

Egyet tehetett volna: értesíti Pankotai Lilikét, hogy már csak egyszer kell bemennie a gimnáziumba, amikor a könyvtári könyveket visszaviszi és az elbocsátó szép üzenetet átveszi.

Lenne egy kis felzúdulás, de aztán Lilikét is hamar elfelejtenék, mint mocskos szájú elődjét, Nagy Blankát. Az ellenzék pedig találna egy újabb trágár tinédzsert.

Ekler Elemér