A gyűrűsi lólopás (4.)

2022. 08 18. 08:48

Ez csak egy eset a bűnlajstromból

A ménes őshonos lófajtákból áll.

Több alkalommal is beszámoltunk a pár hónappal ezelőtti gyűrűsi lótolvajlásról, amit egy helyi férfi követett el Vörös József méneséből. (A részletek korábbi cikkeinkben, a mostani riportunk után olvashatók – a szerk.)

Megbízható forrásból úgy értesültünk, hogy az alkalmi lólupec számlájára nem csak ez az eset írható, hanem bálalopás, betöréses és besurranásos lopás is.

Ismételten a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság segítségét kértük olvasóink tájékoztatása miatt, ezért a következő levelet küldtük a Sajtóosztálynak:

„Július 18-án kelt levelem folytatásaként szeretnék kérdéssel fordulni Önökhöz a gyűrűsi lólopással kapcsolatban (is). Az ügyben gyanúsított helybéli férfi tudomásunk szerint beismerő vallomást tett. Nyomoznak az orgazdák után is? Az ügyben szereplő férfi ezen kívül bálalopással és betöréses lopással is gyanúsítható információink szerint. Megerősítik ezt? Szabadlábon van a gyanúsított? Előre is köszönöm válaszukat!

Tisztelettel: Ekler Elemér, kiadó-főszerkesztő, Zalatáj Kiadó”

Még aznap megérkezett a válasz:

„Az ön által említett ügyben a gyanúsított beismerő vallomást tett, az eljárás során szabadlábon védekezhet. A nyomozás érdekére való tekintettel további információt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nem ad.”

A gyorsaság dicséretes dolog, hiszen tudjuk, hogy a rendőrség ezekben a hónapokban igencsak leterhelt számos feladat miatt. Az viszont sajnálatos, hogy akad olyan kérdésünk, amire nem kaptunk választ, s itt a lopásokra gondolunk. Bár ilyenkor a szokásos „a nyomozás érdekére való tekintettel… további információt nem ad a rendőrég” fordulat azt is jelentheti, hogy azért nem ad, nehogy helyzeti előnyhöz jussanak az elkövetők.

Nyilvánvaló, hogy vannak orgazdák, hiszen az a 6-7 (?) ló nem tűnik el csak úgy szőrén-szálán. Lehet, hogy már csak a szőrük és a csontjuk található?

Mindenesetre érdeklődéssel várjuk az ügy(sorozat?) végkifejletét.

Ekler Elemér
(Folytatjuk)

Vörös Józsefnek csak egy lova került elő…
Fotók: Zalatáj

 

Őshonos állatok tűntek el a gyűrűsi ménesből (1.) (2022. 07. 18.)

Őshonos állatok tűntek el a gyűrűsi ménesből (2.) (2022. 07. 20.)

A lóhús, mint állateledel? (2022.07.22.)