A „bagoly mondja verébnek” is enyhe kifejezés

2022. 05 27. 10:50

Soros György szenilitása és aljassága már-már Joe Bidenével vetekszik

Soros György úgy érzi, hogy van erkölcsi alapja kategórikus kijelentéseket tenni mással kapcsolatban.
Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Soros György, a milliárdos tőzsdespekuláns bár általában „be szokta tartani saját szabályát, hogy nem beszél nyilvánosság előtt Orbán Viktorról”, a davosi fórumon mégis kivételt tett.

A világgazdasági fórum estéjén elmondott beszédében a budapesti születésű milliárdos Soros György beismerve, hogy bár általában be szokta tartani saját szabályát, hogy nem beszél nyilvánosság előtt Orbán Viktorról és személyes ellentétükről, elmondta, hogy a magyar miniszterelnök egy nagyon okos konstrukcióval kiépített, saját maga által vezetett maffia-állammal zsákmányolja ki a népet”.

A milliárdos elmondta azt is, hogy Orbán Viktor „keresztülnyomott egy újabb alaptörvény módosítást, ami lehetővé teszi számára a rendeleti kormányzást, ha a szomszédban háború zajlik”.

Na, ez aztán igazi Soros-féle megszólalás volt a világ legnagyobb uzsorásától, aki több országba már be sem teheti a lábát aljas pénzügyi manőverei miatt. A bagoly mondja verébnek kifejezés túlságosan enyhe ahhoz, hogy érzékeltetni lehessen ennek az elvetemült tőzsdespekulánsnak a gonoszságát.

Még azzal sem lehet menteni, hogy már abban a korban van, amikor össze-vissza beszélnek általában az emberek. Az Egyesült Államokban főleg. Nagyon jó példa erre a hivatalban lévő elnök, Joe Biden, igaz a Fehér Ház „ura” – aki szeret a levegővel kezet rázni – 12 évvel fiatalabb a 91 éves uzsorásnál.

Ekler Elemér