„Lépni fog”

2022. 05 13. 13:17

Kell a pénz zoknira

Hadházynak kell a pénz, talán a zoknik is elfogytak. Nem látni, mert most éppen cipő van rajta.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Feldúlt bejegyzést tett közzé csütörtök délután Hadházy Ákos, Zugló országgyűlési képviselője:

A házbizottság mai ülésen kiderült: Kövér ­László kész akár hónapokig is blokkolni az eskütételemet, vagyis egy megválasztott képviselőt akadályozni jogai gyakorlásában. […] Számítottam erre a lehetőségre, bár nem voltam benne biztos, hogy meg meri tenni. […] Amennyiben Kövér házmester valóban tartósan akadályozná a munkámat, ennek megfelelően fogok lépni.

El tudom képzelni, mekkora a rémület az Országgyűlés elnöki hivatalában. Hadházy Ákos „lépni fog”, amiért a házelnök „blokkolta”, nem tűzött ki külön időpontot az ő eskütételére. (Mondjuk letehette volna a többiekkel is az esküt, ő azonban – egyedüliként – úgy döntött, majd máskor. Régi rigolyája ez, az előző ciklusnál is külön esküdött.) Lódoktor úr nehéz ember. Munkája abban teljesedik ki, hogy egyvégtében feljelentésekkel bombázza a hatóságokat. (Maga büszkélkedett: 45 beadványából húsz alkalommal nyomozás is indult. Gyönyörű pályaív.)

A parlamenti munka nem az erőssége.

Egy év alatt kétszer járt az Országházban (ezért fölvett 15 millió forint tiszteletdíjat, s persze az egyéb, iroda, lakás, benzinpénz, fizetett munkatárs stb.); a négyéves ciklusban összesen három alkalommal emelkedett szólásra, kétszer saját mentelmi ügye miatt.

Szenvedélye a „molinózás”. Egy ízben a lónak a vesszejét ajánlotta a T. Ház figyelmébe, majd – saját bankszámlaszámát mellékelve – az adófizetőkhöz fordult, fizetnék ki a rá kiszabott bírságot. Sokunk vágyát valósította meg párttársa, aki egy ízben akkora brusztflekkel kínálta meg, hogy a széket is vitte magával. Zuglói választóinak üzenem: Önök kérték!

Pilhál György
Magyar Nemzet