Az önkormányzati képviselő-választáson lesz ellenjelölt

2022. 05 13. 11:51

Időközi voksolás Keszthelyen

A Fidesz-KDNP jelöltje Bánhegyi Renáta és Manninger Jenő.

Mint korábban írtuk, Keszthelyen az ellenzék nem állít polgármester-jelöltet a június huszonhatodikán esedékes választáson.

Ezen a napon egyébként időközi önkormányzati képviselő-választás is lesz az elhunyt dr. Ifi Ferenc körzetében. A Zalatáj értesülése szerint itt az ellenzék Kovács Viktóriát, a Demokratikus Koalíció országos felügyelő bizottsági tagját indítja a kormánypárti jelölttel, Bánhegyi Renátával szemben. Kovács Viktória a Zalatájnak ma, vagyis május 13-án azt mondta, hogy tervezi az indulást, már csak az adminisztrációs tennivalók vannak vissza, hogy nyilvántartásba vegyék, mint képviselőjelölt.

A keszthelyi időközi választáson nem sok esélye van annak, hogy borul az áprilisi országgyűlési választás trendje. A jelenlegi állás szerint ugyanis nagy fölény van a testületben a Fidesz-KDNP által jelölt képviselők javára.

Mint arról korábban beszámoltunk, Keszthelyen azért lesz időközi polgármester-választás, mert az április harmadiki országgyűlési voksoláson Nagy Bálintot országgyűlési képviselőnek választották. Megüresedett helyére a Fidesz-KDNP Manninger Jenőt, eddigi országgyűlési képviselőt jelölte.

Ekler Elemér

 

Kovács Viktória 2018-ban országgyűlési képviselőjelölt volt Zala megye 2. sz. választókerületében.
Fotók: Facebook

 

 

A keszthelyi helycserés támadás (2022.05.06.)