Autókból lopott pénztárcákat

2022. 05 13. 11:16

Zalaegerszegi rendőrök vették őrizetbe

Somogy megyéből ruccant át pénztárcákat lopni. Az egerszegi rendőrök lefülelték…

Bejelentés érkezett a rendőrségre, még 2021. augusztus 29-én délután, hogy Zalaegerszegen egy Avashegy utcai pincébe egy fehér maszkot viselő férfi bement. A kocsikulcsot elvitte, majd az ott parkoló gépjárműből elvett több, mint 200 ezer forintot, és a slusszkulcsot visszatette a helyére, míg a pince tulajdonosa a kertben tevékenykedett. Mindezt egy kamera rögzítette.

Ezt követően még három esetben tettek bejelentést. Egyik alkalommal egy személygépkocsiból vette ki a pénztárcát, benne okmányokkal, majd nem messze az autótól el is dobta, és nem vitt el belőle semmit. Másik esetben Zalaegerszegen a Kisfaludy hegyen szintén egy gépjárműből akart kivenni egy pénztárcát, de a tulajdonos tetten érte, és a férfi elfutott. Harmadik bejelentést 2022. április 10-én tették a rendőrségre, miszerint Pethőhenyén egy gépjárműből elvitte a pénztárcát benne 95 ezer forinttal.

Az egyenruhások azonosították a bűncselekményekkel gyanúsítható férfit, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A zalaegerszegi rendőrök 2022. május 11-én elfogták a 48 éves Nagyberkiben élő férfit, majd két rendbeli lopás vétség, egy rendbeli lopás vétség kísérlete, valamint egy rendbeli lopás bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. (Forrás: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)