Elekes István és a tanulságok

2022. 04 06. 10:50

Egy kampány elvarratlan szála

Az eredmény önmagáért beszél.

A kampánynak vége, a választás megtörtént, az eredmények ismertek. Van azonban elvarratlan szál az ellenzéki összefogás mindhárom zalai képviselőjelöltjével kapcsolatban.

Kezdjük talán Elekes Istvánnal, a 2-es számú választókerület (Keszthely) jelöltjével. Ő volt az, aki a kampányban előszeretettel hivatkozott arra, hogy egy multi cég középvezetőjeként másképp tekint a világra, mint a térség többi polgármestere. Jobban érti az összefüggéseket.

Nos, Elekes úr Cserszegtomaj polgármestere. A választás előtt Vincze Tibor, Zalaapáti, polgármestere, a megyei közgyűlés KDNP-s tagja egy Cserszegtomajt érintő felhívást tett közzé az egyik közösségi oldalon. Elekes úr ezt a falu elleni támadásként, fenyegetésként értékelte. Döntsék el olvasóink, hogy annak számít-e.

Az viszont immár tény, hogy Elekes István saját falujában vereséget szenvedett Nagy Bálinttól, a Fidesz-KDNP jelöltjétől.

Vincze Tibor „fenyegetése” és Elekes István válasza.

A választás előtt foglalkozott a Zalatáj azzal, hogy a 2019-es önkormányzati választás kampányában Elekes István műszaki tanári végzettséget tüntetett fel magának, a mostani választás előtt viszont műszaki szakoktatóit. Miután szóvá tettük, hogy a kettő nem ugyanolyan értékű diploma, Elekes István feltette közösségi oldalára a műszaki szakoktatói diplomáját, aminek létezését egy pillanatig sem vontuk kétségbe. Az Elekes István mellett érvelők között volt Kárászné dr. Rácz Lídia, aki közgazdászként a zalaegerszegi számviteli főiskola docense is volt, tehát tisztában kell lennie, hogy a két végzettség nem ugyanolyan értékű.

Hozzá csatlakozott a Facebookon általában az észt osztó „szakértők” stílusában „Berta Ferencné Zsuzsi”, akinek szinte epeömlést okozott a cikk. Nem is rejtette véka alá – erről meggyőződhetnek.

Kedves Berta Ferencné! Ha a Fideszre akar utalni velem kapcsolatban, akkor ki kell ábrándítanom. Tudja hol van az én Fidesz tagsági igazolványom? Bangóné Borbély Ildikó és Hajnal Tamás közgazdász diplomája, Gyurcsány Ferenc szakdolgozata, valamint Elekes István műszaki tanári diplomája mellett. A tagsági könyvben – ha jól emlékszem – foglalkozásként pedig az van írva: firkász. Az „Orbánhűségért” járó fizetséget pedig kamion hozza havonta vatikáni valutában, egyenesen Rómából.

A hozzászólások korábbi cikkünkre.

Hát ennyit az elvarratlan szálról… 2024-ben új „fércelés” kezdődik, hiszen európai parlamenti és önkormányzati választás is lesz. Kellő tisztelettel ajánlom Elekes úrnak, hogy ne csak multi szemüvegen keresztül nézze a világot. Azt itt, Zalában nem szeretik.

Tudom, hogy nem kedveli Orbán Viktort, de gondolkodjon el azon, amit mondott a választás éjszakáján, a negyedik kétharmados győzelem után. Ez így hangzott: „Van mire szerénynek lenni”.

Bizony, bizony…S nem csak a győztesnek. A vesztesnek is!

Ekler Elemér

Elekes István diplomája (2022.03.31.)

Elekes egy nappal állította előre az órát (2022.03.30.)

Elekesnek is lebeg a diplomája? (2022.03.29.)