Kérdések dr. Csidei Irénhez

2022. 04 01. 10:43

Dr. Csidei Irén tényként kezeli a „csalást”, mi viszont csak kérdezünk. Egyelőre…

Dr. Csidei Irén (az ellenzéki koalíció országgyűlési képviselőjelöltje, Zala megye, 1-es számú választókerület, Zalaegerszeg) közösségi oldalán március 31-én tényként jelent meg, hogy a Fidesz már elkezdte a választási csalást.

Sajnálom dr. Csidei Irént, hogy belekeveredett ebbe az ellenzéki koalícióba, de ha már ilyen állítást tesz közzé, akkor szeretnék neki feltenni néhány kérdést. Nem tényt közölni, csak érdeklődni.

– Amikor ön a megyei kórház főigazgatója volt, akkor történt a drogambulancia létrehozása pályázati úton. Ennek vezetője a megyei közgyűlés akkori MSZP-s elnökének a felesége volt. Igaz, hogy önök két bőrt is lehúztak a rókáról, vagyis az OEP is finanszírozta a programot, sőt pályázati forrást is kaptak?

– Igaz, hogy az ön főigazgatósága idején a Zala Megyei Kórházban visszatartották a dolgozóknak járó étkezési jegyeket? Ezek x millió forintot értek havonta, a kibocsátó pedig kedvezményesen visszavásárolta. Igaz ez?

– Pályázati pénzhez csak úgy juthatott a kórház, ha gazdasági vezetőnek alkalmaznak egy „felülről” ajánlott személyt. Alkalmazták is. Igaz ez? Mi volt az ő szerepe?

Tisztelt dr. Csidei Irén! Még sok kérdésem lenne, illetve lesz is, de egyelőre ezekre szeretném, ha választ adna. Az önök által megálmodott és ígért demokratikus Magyarország szellemében.

Utóirat:

Korábbi kérdéseimre még nem kaptam választ, ezért megismétlem ezeket:

– Egyetért-e azzal, hogy a Márki-Zay Péter vezette csapatuk képviseli a fasisztákat és a kommunistákat is?

– Egyetért azzal, hogy Magyarország fegyvereket és katonákat küldjön Ukrajnába?

– Egyetért azzal, hogy Magyarországon keresztül fegyvereket küldjenek Ukrajnába?

A kérdésekre egyszerű a válasz: igen vagy nem. Mint ahogy az április harmadikán sorra kerülő népszavazás négy kérdésére is.

Tisztelettel:

Ekler Elemér