„Az ilyen baloldali összefogásból nem kérek!”

2022. 04 01. 13:24

Koltai Tibor állta a szavát, nem lép vissza

Z. Kárpát Dániel elhíresült fotójával tartott sajtótájékoztatót Koltai Tibor.

Koltai Tibor ma megtartotta kampányzáró sajtótájékoztatóját. Nem április elsejéhez köthető ugratásról van szó, még akkor sem, ha sokan azt jósolták, hogy – hasonlóan egy korábbi önkormányzati választáshoz – napokkal a voksolás előtt visszalép majd.

Koltai Tibor függetlenként méretteti meg magát Zala megye 1-es számú választókerületében.

– Rosszakaróimnak ez a pletykája nem jött be – mondja a sajtótájékoztató után a Zalatájnak. – Akkor, az önkormányzati választás előtt volt kinek a javára visszalépni a helyzetelemzés után.

– Most nem volt?

– Nem. Megígértem, hogy ezt a választást végigviszem.

– Mi volt a tapasztalata?

– Nagyon sok téves információ keringett velem kapcsolatban. A Fidesz-bérencezés napirenden maradt, de mintha csökkent volna  a hangerő. A jelöltek táborát két nagy csoport jellemzi: a Fidesz-KDNP és az ellenzéki koalíció. Más érdemben nem rúghat labdába.

– Az ellenzéki koalíció máris választási csalást emleget az Erdélyben talált szavazólapok miatt…

– A hatalomvágy megzavarta a gondolkodásukat. A Fidesz-KDNP a korábbi választásokon közel 90 százalékot ért el Erdélyben. Normális ember elhiszi, hogy ezt kockáztatták volna?

– Térjünk rá konkrétan az ön esélyeire!

– A Fidesz-KDNP jelöltje, Vigh László sokat tett a körzetéért. Talán a beruházások súlypontozásával nem értek egyet. Én nem is hozzá mérem magam, hanem a többi jelölthöz. Remélem, hogy velük szoros „meccset” játszok.

„Náci, komcsi, két jó barát, együtt lendít s árul hazát.”

– Milyen részvételre számít?

– Hatvan százalék fölöttire, de hetven alattira.

– Az sem tornázhatja feljebb, hogy népszavazás is lesz?

– Szerintem nem.

– Úgy határozta meg helyét a kampányban, hogy se nem balra, se nem jobbra. Mik a legfontosabb programpontjai?

– A valódi szociális reform híve vagyok. A családi pótlék emelésre szorul, akárcsak a minimális nyugdíj. Célszerű lenne, ha a minimálbér követné az inflációt. A rendőrök, a tanárok, a szociális munkások, az ápolók béremelése sem maradhat ki a sorból.

– Az ellenzék politikusai bírálják az Orbán-kormányt az ukrán-orosz háború kapcsán kifejtett magatartása miatt… Mi erről a véleménye?

– Én is azt mondom, hogy nekünk ebből a háborúból ki kell maradni! Nem tudom, hogy Márki-Zay Péter kiküldené-e az ukrán frontra a legidősebb fiát, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanul.

– A sajtótájékoztatón ön Z. Kárpát Dániel fotójával jelent meg… Szimpatizál vele?

– Hová gondol?! Azt akartam érzékeltetni, hogy ez a náci karlendítős jobbikos ott lesz az új Parlamentben is, hiszen igen előkelő helyen áll az ellenzéki összefogás listáján. Nos, én az ilyen baloldali összefogásból nem kérek! S remélem, hogy a szavazópolgárok döntő többsége sem…

Ekler Elemér