Mézeskalács-készítés Pakodon

2022. 03 02. 08:30

A szakkör tagjai…

Magyarország Kormányának és a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzsnek köszönhetően a Nemzeti Művelődési Intézet lehetőséget kapott közel 3000 szakkör támogatására azért, hogy a világjárvány közösségi életet érintő hátrányos hatásait enyhítse.

„Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért” felhívást meghirdető Nemzeti Művelődési Intézet első körében 2000 szakkör támogatására nyílt lehetőség. Az öt fős szakkör alapanyagaira és eszközeire is lehetett igényt leadni minden közművelődési alapellátónak.

A következő szakkörök közül lehetett választani:

nemezelés

vesszőfonás

csipkeverés

gyöngyfűzés

mézeskalács-készítés

hímzés

Pakodon Molnár Nikoletta közművelődési szakember szervezésében a mézeskalács-készítésre esett a választás. Szerencsés időben indult, hisz jött a karácsony. Megörült a lehetőséggel élő 8 fő, milyen jó lesz új recepteket, díszítési technikákat tanulni, kipróbálni. Azóta keddi napokon 17 órától közel 19 óráig a Többfunkciós Szolgáltató Térben gyakoroljuk a mézeskalács sütemény készítését. Ez az a sütemény, mely alakban, és díszítményben egyaránt a legváltozatosabb. A karácsonyi mézeskalácson kívül sütöttünk és díszítettünk mézes puszedlit különböző receptek alapján. Valentin napra szép szíveket készítettünk. Jelenleg mézeskalácsból dobozkákat sütünk, és megtanuljuk azok díszítését is különböző technikával. A közelgő húsvétra is megszületett a terv: húsvéti „tojáskoszorút” fogunk sütni és feldíszíteni.

A foglalkozások nagyon jó hangulatban telnek. Örülünk minden elkészült süteményünknek. Elindultunk a fejlődés útján. Köszönjük a lehetőséget, és Nikoletta türelmét, kreatív tudásának átadását. Jó felszabadultan ismét együtt lenni.

Pakodi Mézeskalács – készítő szakkörösök

S a finomságok.