Koltai Tibor újra színre lép (7.)

2021. 10 08. 10:28

„Függetlenként komoly megmérettetés lesz a választás”

Koltai Tibor: – Meg sem fordult a fejemben, hogy ebben a színjátékban részt vegyek. Fotó: Zalatáj

Meglehetősen pontosan megjósolta az ellenzék előválasztása első fordulójának kimenetelét Koltai Tibor. Az egykori MSZP-s önkormányzati képviselőjelölt 2014-ben visszalépett a voksolás előtt Zalaegerszegen. 2022 tavaszán viszont független jelöltként indulni fog az országgyűlési választáson, mégpedig az 1. sz. választókerületben (Zalaegerszeg székhely – a szerk.). Folytatjuk beszélgetésünket.

– Zalaegerszegen több ellenzéki személy is arra hivatkozik, hogy fontos kormánypárti politikusokkal ápol jó kapcsolatot. Aztán amikor kicsit megpiszkálom a dolgot, kiderül, hogy szó sincs erről, blöff az egész…

– Csak az az oldal erősíti ezt meg, amelyik terjeszti. Nincs alapja az egésznek, ahogy találóan mondják, csak fényezik magukat.

– Lezajlott az előválasztás első fordulója. Zala megye 1. számú választókerületében a DK-s dr. Csidei Irén nyert. Ön nem indult…

– Meg sem fordult a fejemben, hogy ebben a színjátékban részt vegyek. Függetlenként komoly megmérettetés lesz számomra a tavaszi választás. Azt gondolom, hogy az emberek most már megismerték az elképzeléseimet, a gondolkodásmódomat. Tudják, hogy mit várhatnak tőlem, s mi az, amit az ellenzéki pártok jelöltjei elrontanak. Úgy gondolom – talán még a Fideszben is –, hogy több párt jelöltje esetében is felülbírálják annak programját, elképzeléseihez nem kap kellő támogatást, vagyis erősen központosított akarat van.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelölt jelöltje és Keresztes Csaba, a DK választókerületi elnöke. A választás azonban dr. Csidei Irénre esett. Vagy Keresztes Csaba nem is akart indulni a tavaszi választáson?
Fotó: Facebook

– Ki indul még függetlenként Zala megye 1. számú választókerületében ön szerint?

– Föőr Gábor szerintem csalódott. Rengeteg energiát ölt bele az előválasztásba. Én azt tanácsoltam neki, hogy induljon el független jelöltként. Van annyira csalódott és motivált, hogy ezt meglépi.

– Más jelölt? Esetleg Keresztes Csaba?

– Varga László, a megyei közgyűlés egykori elnöke hozta a Demokratikus Koalícióba. Ő állandóan előtérbe akart kerülni. Véleményem szerint Keresztes Csaba egy agresszív, pökhendi ember, aki úgy próbál nagyobbnak látszani, hogy keményen támadja politikai ellenfeleit. Keresztes Csaba nem mert elindulni, noha a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke. Vajon miért „tolja” maga előtt dr. Csidei Irént? Miért nem vállalta az indulást? Talán azért, mert a polgármester-választáson nagy zakót kapott, s elveszítették valamennyi egyéni körzetet az önkormányzati választáson a vezetésével. Szerintem ő már sejti, hogy az ellenzék veszíteni fog a tavaszi választáson. Ugyanakkor előretolta egyik emberét, s ugyanaz lesz a helyzet, mint Karácsony Gergely esetében: ha győz, ő a mi emberünk, ha veszít, akkor az ellenzéki összefogásé. Mi mossuk kezeinket!

E.E.

(Folytatjuk)

Koltai Tibor újra színre lép (6.) (2021.09.29.)

Koltai Tibor újra színre lép (5.) (2021.09.21.)

Koltai Tibor újra színre lép (4.) (2021.09.14.)

Koltai Tibor újra színre lép (3.) (2021.09.08.)

Koltai Tibor újra színre lép (2.) (2021.08.30.)

Koltai Tibor újra színre lép (1.) (2021.08.25.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 4. (2014.10.24.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 3. (2014.10.21.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 2. (2014.10.18.)

Az MSZP egerszegi „árulója” (2014.10.16.)

Fehér szegfűt Erikának! (2014.10.08.)

Visszalép az MSZP egerszegi jelöltje? (2014.10.08.)