Tömegverekedést vizionált

2021. 09 22. 09:16

Jogerős bírósági végzés 24 órán belül

A Lenti Járásbíróságon gyorsan döntöttek.
Fotó: Zalaegerszegi Törvényszék

Az elkövetéstől számítva 24 óra sem kellett ahhoz, hogy jogerős végzés szülessen a Lenti Járásbíróságon annak a férfinak az ügyében, aki valótlan bejelentést tett a segélyhívó központba.

A férfi 2021. szeptember 20. napján, hétfőn 15 óra 58 perckor erősen ittas állapotban hívta fel a segélyhívót azzal, hogy Csesztregen 5-6 fő verekszik, vésőkkel, láncfűrész-alkatrészekkel és láncfűrésszel felfegyverkezve. A telefonon közöltek alapján három rendőrautó és egy mentőautó vonult a helyszínre, ahol megállapították, hogy a bejelentés minden alapot nélkülözött. A telefonáló férfit pár perccel 17 óra előtt szabálysértési őrizet alá helyezték, s az elkövetés másnapján a Lenti Járásbíróság tárgyalta az ügyét.

A bíróság előtt a férfi nem tett vallomást, azt azonban elismerte, hogy ő telefonált, a szabálysértés elkövetésében felelősnek vallotta magát, de többször hangsúlyozta: megbánta tettét.

A bíróság a férfival szemben valótlan bejelentés szabálysértése miatt 21 nap elzárást szabott ki. Enyhítő körülményként figyelembe vette a férfi teljes körű beismerését, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a büntetett előéletét, ittas állapotát, valamint azt, hogy a cselekményét ellene folyó büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A határozatot a szabálysértő tudomásul vette, így az jogerős. Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék