Baracskai József „meghívója”

2021. 09 22. 08:55

– avagy hány öngólt rúg még Zalaszentgrót polgármestere?

Tisztelt Baracskai úr! Kedves Jóska! Az elvtársak, akikre gondoltál, itt vannak…
Fotó: badog.blogstar.hu

Szeptember 18-án, az ünnepi megyegyűlésen találkoztam Baracskai Józseffel, Zalaszentgrót DK-s polgármesterével, aki azt kérdezte, hogy mikor keresem fel hivatalában riportkészítésre. Azt válaszoltam: azonnal, ha hónapokkal ezelőtt feltett két egyszerű kérdésemre végre választ kapok. Az egyikre egy szóval, a másikra egy mondattal is lehet válaszolni. Valószínűleg készül a válasz, mert Baracskai József közösségi oldalán közzétette sajátos meghívóját. Nem ott találkoztam ezzel, hanem valaki elküldte.

Zalaszentgrót DK-s polgármestere egy korábbi riportunk egyik pillanatát ragadta ki belőle, amikor azt mondtam, hogy a független újságírás humbuk (csalás, mesebeszéd, szélhámosság – a szerk.).

A körülményekről tudni kell, hogy újságba készült a riport, ennek ellenére Baracskai József ragaszkodott ahhoz, hogy a helyi televízió operatőre felvegye a beszélgetést. Nekem nem volt ellenvetésem, hiszen az ott elhangzottak minden mondatát vállalom most is. Sőt, az sem zavar, ha a következő beszélgetésünkön ott lesz az RTL Klub, az ATV, a Népszava, a 168 óra, az Index, a 24.hu, a Nyugati Fény (stb.) munkatársa is.

Baracskai József „meghívója”.
Forrás: Facebook

Ezúton is köszönöm Baracskai Józsefnek, hogy hívei körében is ismerteti, sőt népszerűsíti véleményemet, ami azóta sem változott, sőt nem is fog.

Azt hittem, dörzsöltebb politikus Baracskai József. Úgy tűnik, most nem volt közelében az az ember, aki általában kisegíti szellemi munícióval. Ez nagyon gyengécske kísérlet volt arra, hogy provokáljon.

Nem tud. Nem, mert most már úgy kezelem minden reakcióját, ahogyan kell. Ahogy azt egy ilyen politikus esetében kell. Olyan, mint a politikai háttere.

Visszatérve a központi témára: vajon Baracskai József hová tartozik? Független, a Demokratikus Koalíció embere? Vagy a Szentgrót Most zászlóvivője? Valójában hová tartozol Jóska?

Nekem az a véleményem, hogy nincs független újságírás. Mint ahogy független városvezetés sincs. Most azt kérem Baracskai Józseftől, hogy ne csak beszéljen róla, hanem végre meg is fogalmazza: mi az a függetlenség? Újságírásban, városvezetésben, politikában. Humbuk, ez a jó kifejezés rá.

Arra kérlek Jóska, hogy az indulatokat tedd félre. Nem vezet jóra.

Zalaszentgrót DK-s polgármesterének „helyzetelemzése”.
Forrás: Facebook

Azt viszont köszönöm, hogy akaratlanul is jót tettél ezzel a bejegyzéssel, mert azt támasztottad alá, amit mindig vallottam: nincs független újságírás, mint ahogy független városvezetés sincs.

További munkádhoz nagyon jó egészséget és sok sikert kívánok. Ha átgondolod észrevételeimet, véleményemet a DK által állandóan hangoztatott demokrácia objektívjén keresztül, talán pártodon belül is szépen haladhatsz előre (a jelenlegi DK-vezetők kvalitásait tekintve), s több leszel, mint a Demokratikus Koalíció zalaszentgróti szálláscsinálója.

Utóirat: Köszönöm az „elvtárs” megszólítást. Nem tévedtél, mert nagyon sok olyan ember van, akivel közösek az elveim. Ám veled ellentétben soha nem voltam annak a pártnak a tagja, amelyben szinte kötelező volt elvtársnak szólítani egymást. S ennek a pártnak (MSZMP, MSZP) a párthű emberei ma már biztosan nem szólítanának elvtársnak. Máshogy neveznének…

Ekler Elemér

https://www.facebook.com/1796409995/posts/10216163547600194/?sfnsn=mo