Megújul a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény

2021. 09 10. 08:25

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár (b) és Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben tartott sajtótájékoztatón 2021. szeptember 9-én.
Fotó: MTI/Varga György

Négyszázmillió forintos beruházással korszerűsítik a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményt – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.

Fülöp Attila elmondta, az öt telephelyet érintő fejlesztés idén elkezdődik: kicserélik a külső nyílászárókat, korszerűsítik a csatornahálózatot, a gépészetet, felújítják a homlokzatot és kifestik a szociális intézmény helyiségeit.

Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala megyei kirendeltségének igazgatója közölte: a 465 férőhelyes intézmény öt telephelyén csaknem 400 embernek – időseknek, pszichiátriai betegeknek, fogyatékossággal élőknek – nyújtanak ellást.

Az intézményben 170 embert foglalkoztatnak.

Az igazgató kitért arra, hogy a megyei szakképző centrum, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának bevonásával magas szintű ellátást, szolgáltatást szeretnének nyújtani az otthonban élőknek. (Forrás: MTI)