Valóban csupa csoda…

2021. 09 03. 13:55

A szalagátvágás pillanata. Balról Pozsegovits Borbála óvodavezető, Ekler Gergely, Manninger Jenő és Vincze Tibor.
Fotók: Zalatáj

Zalaapátiban szeptember 3-án, pénteken ünnepélyes keretek között átadták a kormányzati támogatással megújult Csupa Csoda Óvodát és Mini Bölcsödét, ami nevéhez méltóan valóban csodálatos létesítmény.

Vincze Tibor, a falu polgármestere kiemelte, hogy Zalaapáti nem kis számú beruházásai között ez az, ami különösen a szívéhez nőtt, hiszen a szomszédban álló iskolával együtt a jövő nemzedékét neveli, oktatja. (A fejlesztés részleteire később visszatérünk – a szerk.)

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos elmondta, hogy a dinamikusan fejlődő Zalaapáti nagy gondot fordít nevelési, oktatási intézményeinek fejlesztésére, korszerűsítésére. Ez összecseng a kormány családokat, gyermekeket nevelő szülők soha nem látott mértékű támogatásával.

Az intézmény bejárati része.

Vincze Tibor rendkívül fontosnak tartja az óvoda és a bölcsőde fejlesztését.

Manninger Jenő példaértékűnek nevezte a beruházást.

A kormány képviseletében jelenlévő Ekler Gergely stratégiáért és koordinációért felelős államtitkár személyes vallomással kezdte beszédét. Mint mondta, zalaegerszegiként, zalaiként különösen megható és megtisztelő szülőmegyéjében meghívottként részt venni ilyen ünnepségen. Az államtitkár részletesen beszélt a 2010 óta eltelt időszak alatt történt, a családokat, gyermekeket, szülőket segítő kormányzati döntésekről, intézkedésekről, aminek tovább bővül majd a köre. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter üdvözletét átadva egy érdekes észrevétellel köszönte meg a hallgatóság figyelmét. Mint mondta, a Magyar Parlament épületének főkapuja fölött középen Zala megye címere látható. Számára is ez a vidék marad mindig a szűkebb hazája, szívének központja, még akkor is, ha sors máshová szólította.

z.t.

Ekler Gergely államtitkár beszédében kitért zalai kötődésére is.

Az ünnepségen színes műsort adtak a kisgyermekek.