Torpedó az atlétikai VB-nek?

2021. 08 26. 13:31

Karácsony azt javasolja, hogy a főváros ne támogassa a rendezést

Rombolni csak pontosan, szépen. Ehhez értek én, hiperpasszív Gergely…
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A főpolgármester azt javasolja, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulását.

Karácsony Gergely csütörtök reggel – a tervezett Diákváros helyszínéről bejelentkezve – azt mondta: a kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatos törvénnyel a kormány megszegte azt a 2019-ben kötött megállapodást, amelynek részeként a főváros hozzájárulását adta a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez.

A kormánynak fontosabb a Fudan Egyetem, mint a Diákváros, vagyis az, hogy vidéki hallgatóknak legyen Budapesten megfizethető lakhatásuk – jelentette ki. „Ideje, hogy ne maradjon válasz nélkül ez a gaztett” – fogalmazott.

A közgyűlésnek ezért azt javasolja, hogy a jövő heti ülésen vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges fővárosi hozzájárulást – közölte a főpolgármester. (Forrás: MTI)

***

A Budapest Nemzeti Atlétikai Stadion látványterve.
Fotó: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.

Az ellenzék a 2024-es olimpia magyarországi rendezésének lehetőségét megfúrva most újabb akcióra készül. Ez tűnik ki a miniszterelnök-jelölti ambíciókat dédelgető Karácsony Gergely szavaiból.

Budapest jelentéktelen karakterű, tesze-tosza főpolgármestere nem csak hiperpasszív angoltudásáról közismert, hanem hiperpasszív városvezetéséről is. S mint sok más mindennel, azzal sincs tisztában, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek 214 tagja van, több, mint a FIFA-nak (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, 211), vagy a NOB-nak (Nemzetközi Olimpiai Bizottság, 204), s az ENSZ-nek (Egyesült Nemzetek Szövetsége, 193). Vagyis egy atlétikai világbajnokság rendezése óriási gazdasági és reklámlehetőség Budapest számára. Persze ez kiadással is jár kezdetben, aminek túlnyomó részét a kormány fedezi.

Tudom, hogy ezt a pénzt szívesebben költené hiperpasszív Gergely LMBTQ-világfesztivál, vagy a legalkalmatlanabb főpolgármesterek világtalálkozójának megrendezésére, netán új méhlegelők kialakítására. Ám nem mindenkit áldott meg a természet ilyen hiperpasszív képességekkel, s – ahogy mifelénk mondják – nekik megvan mind a négy kerekük – az agyukban.

Vajon milyen törvényszerűség vezérli időnként a sorsot, hogy ilyen Karácsony Gergely képességű és mentalitású emberek hatalomhoz, fontos pozícióhoz juthassanak?

Erről a hiperpasszív képességű emberről azt már nem is merem feltételezni, hogy tudja: az atlétika alapsportág. Szinte minden más sportág alapja…

E.E.