Baracskai József esete egy DK-közeli sajtókiadvánnyal

2021. 08 26. 08:37

Véletlenül a gyurcsányista zalaszentgróti polgármesterbe rúgott a Nyugati Fény, törölték is a cikket

Baracskai József (balról) önkormányzati választások kampányidőszakában nem DK-s színekben szokott tündökölni.
Fotó: Facebook

A DK-közeli pártlap nagy elánnal szállt bele Baracskai Józsefbe, Zalaszentgrót DK-s polgármesterébe. Az írást azóta elérhetetlenné tették, de mi elmeséljük Önöknek a lényeget.

Második otthonom Zalaszentgrót, szüleim szülővárosa. 12 km-re lakunk. Ellenzéki város, kiváló polgármesterrel, akitől ez az ügy teljesen független. FRISSÍTÉS: A polgármester úr ELREJTETTE a hozzászólásomat a posztja alatt. Azt, amiben megvédtem magam a rágalmaktól. Innentől kezdve valóban nem tudom mit gondoljak! Számos alkalommal adtam ott koncertet, utoljára 3 éve.” – írta közösségi oldalán Bálint Natália, aki sarkos és időnként elég fésületlen ellenzéki véleményeiről vált ismertté a net mély bugyraiban.

Röviden a sztori, amit el kellett rejteni: az operaénekesnőt felkérték, hogy szerepeljen egy városi rendezvényen Zalaszentgróton, majd lemondták a szereplését, arra hivatkozva, hogy „tárgytalan” a rendezvény. Az ünnepséget azonba később mégis megtartották, persze nélküle. Bálint Natália ezt tette szóvá a helyi polgármester, Baracskai József (DK) oldalán, de véleményét bejegyzése szerint elrejtették.

Innen válik igazán duplacsavarossá a sztori. Mivel Bálint egyfajta ellenzéki influenszer, a Nyugati Fény nevű DK-közeli portál gondolkodás nélkül átvette a bejegyzését, a következő címmel: „Sunyi indokkal lemondták az ellenzéki művész zalai koncertjét, majd hazugságokkal járatták le“. Igen, a DK-s házimédia páros lábbal szállt bele egy DK-s polgármesterbe, sőt, a kiajánlóban hozzátették: „A polgármester elrejtette a művészt tisztázó kommentet a közösségi oldalon.

A Gyurcsány-közeli cenzúra persze nemsokára a Nyugati Fényen is működésbe lépett, a cikket elérhetetlenné tették. Ettől függetlenül Bálint Natália bejegyzése a közösségi médiában továbbra is olvasható, miként kommentekben a DK-hívők kapcsolódó Fidesz-gyalázása is, ami most ugye részükről egyfajta méretes öntökönrúgás lett.

Bár a szólásszabadság ilyen korlátozása vérciki, de némileg fel kell mentenünk a Nyugati Fényt, bármilyen furcsa is legyen ez. A drót.info helyi forrásai szerint Baracskai József kampányidőszakokban nem DK-s színekben szokott tündökölni, hiszen Zalában, így Zalaszentgróton is évtizedek óta markáns többségben vannak a fideszesek. Azaz, nem érdeke azt mutatni, hogy ő Gyurcsány embere, aki adott esetben megbízza párttársa, Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját, mivel mindezek tudatában nyilván kevesebben szavaznának rá.

Éppen ezért Baracskai egy „Szentgrót Most” nevű csapat színeiben, magát civilnek maszkírozva szokott indulni a választáson, hogy aztán megválasztva már nyugodtan hívhassa a városba Gyurcsányt, Niedermüllert vagy éppen Dobrev Klárát, illetve tűnhessen fel Zalaszentgrót neve DK-s rendezvényeken Gyurcsány mögött. A „Szentgrót Most” egy örökkévaló jelenidejűség (egyben simán lehet a városkában megállt idő szimbóluma is), és alkalmas rá, hogy bármikor előszedjék, aztán választás után bedobják egy időre a sarokba.

Az álcázás most mindenesetre olyannyira jól sikerült, hogy még a sajátjaikat is sikerült megzavarniuk. A történetből ugyanakkor az is látszik, hogy a balos tábornak Zalában ugyan nincs sok híve, de legalább ők is egymással küzdenek.

Már persze addig, amíg nem tiltják le egymást! (Forrás: drót.info)