NB II-es asztalitenisz-csapata lett Egerszegnek

2021. 08 23. 09:05

Balról Csapó Árpád, Gyöngyösi Áron, Barabás Balázs és Léránt Zsolt.

Az EVO ASE 2016-ban alakult és a megyei bajnokságban kezdte meg a szereplését. Az elmúlt bajnoki szezonban már két csapatot indított a zalaegerszegi egyesület az NB III-ban.

Csapó Árpád, Gyöngyösi Áron, Barabás Balázs, Léránt Zsolt, Beck Szilvia, Beck Gábor, Tuboly Jenő, Barabás Miklós és Fazekas Nándor harcolták ki az NB II-es tagságot. Az EVO ASE I. a bajnokságban ezüstérmet szerzett, a bajnoki címet négyórás csatában a Hévíz SK szerezte meg az egerszegiek előtt.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség a kiesőknek és az ezüstérmeseknek felajánlotta a helybetöltő mérkőzés lehetőségét. Az egerszegiek éltek ezzel és a budapesti Marczibányi téri csarnokban 10-1-re kiütötték az Ajka együttesét.

A találkozón Csapó Árpád, Gyöngyösi Áron, Barabás Balázs és Léránt Zsolt összetételben állt asztalhoz az EVO. A Balatonfüred visszalépett, így szeptembertől már NB II-es mérkőzéseket is láthatunk Zalaegerszegen.

– Az NB II-es keretet azok a játékosok alkotják, akik megszerezték a győzelmet a helybetöltő mérkőzésen – tudtuk meg Fazekas Nándortól, aki az NB III-as mezőny egyik legeredményesebb játékosa volt. – Nemcsak négy játékosunk juthat szóhoz a magasabb osztályban, az NB III-as csapatból négy alkalommal bárki tagja lehet az együttesnek, visszajátszásra viszont nincs lehetőség. Számítunk a szurkolókra a magasabb osztályban is. Az erőviszonyok ismeretében úgy látjuk, hogy a középmezőnyben végezhetünk – mondta befejezésül Fazekas Nándor.

Szeptember 04-én 11 órakor az EVO ASE I. csapata az NB II-es bajnoki nyitányon az Esztergom együttesét látja vendégül az EVO csarnokban.

Samu László