A „Nyugat” szégyene…

2021. 08 18. 10:38

Itt az ideje a bocsánatkérésnek!

A tálibok könnyedén futamították meg a fejlett Nyugat által támogatott kormányerőket.
Fotó: MTI/AFP

Egymás után meakulpáznak, szaggatják a ruhájukat, hamut szórnak a fejükre a nyugat-európai vezetők, amiért ezt az afganisztáni „bulit” jól elszúrták (a Szovjetuniónak sem sikerült egykor), hogy elhibázott volt 2015-ben és utána a migránsok nyakló nélküli beengedése.

Mint ahogy a Szovjetuniónak sem sikerült Afganisztánba exportálni a kommunista eszméket, most csődöt mondott az úgynevezett nyugati demokrácia rákényszerítése is erre az országra. Leginkább az Amerikai Egyesült Államok presztízse csorbult, s nem először.

Most is csak káoszt, belháborút hagytak ott ezek a demokrácia-exportálók, mint azt Irakban, Szíriában, vagy Líbiában tették, s ezzel elősegítették a tömeges migrációt.

S most már kénytelenek azt is bevallani, hogy tévedés volt a 2015-ös, s az azt követő migrációs, befogadó politika.

Angela Merkel migránssal szelfizik. Vajon emlékszik még erre a hamarosan távozó német kancellár?
Fotó: MTI

Ez azonban nem elég! Eljött az ideje, hogy nyilvános nemzetközi fórumokon bocsánatot kérjenek Magyarország népétől, kormányától, miniszterelnökétől. Mert Magyarország már 2015-ben látta a szomorú jövőt, szemben Angela Merkelékkel.

Aztán abba kellene hagyni a minden alapot nélkülöző kötelezettszegési eljárások indítását. Az úgynevezett norvég-alappal és a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos mocskolódást is befejezhetik. Nem árt viszont azon spekulálni, hogy milyen összegű kártérítés illeti Magyarországot azért, hogy a schengeni határt (a nemzetközi szerződés szellemében) védte és most is védi. Ellentétben más országokkal. Erről kellene inkább beszélni, ha Magyarország kerül szóba!

E.E.