Nagy siker A Pál utcai fiúk

2021. 08 16. 09:24

Díjátadás a Kvártélyházban

Díjakat adtak át az arra érdemeseknek.

Az idei zalaegerszegi nyári szabadtéri színházi szezonban augusztus 14-én, szombaton este játszották utoljára a nagy sikert aratott A Pál utcai fiúk című zenés játékot, melyet Tompa Gábor rendező állított színpadra Kósa Ruben koreográfus segédletével. A Kvártélyházi Színházi Nyarak hagyománya, hogy az évad végén díjakat nyújtanak át a társulat arra érdemes tagjainak. Szombaton az előadást záró tapsrendbe illesztették a ceremóniát, amelyen részt vett Balaicz Zoltán polgármester is.

Tompa Gábor igazgató először az általa létrehozott Pezsgő-díjról szólt, amelyet ezúttal az előadásban szereplő fiatalok, mint a Pál utcai fiúk és a vörösingesek nyertek el. A 15. születésnapját ünneplő Kvártélyház Szabadtéri Színház örökös tagjaivá fogadottak sora következett ezután. Czegő Teréz színművész kapta az első oklevelet, ebben az évben azzal segítette a produkciókat, hogy ő hímezte a Pál utcai fiúk zászlaját. Szintén a Hevesi Sándor Színház tagja, Debrei Zsuzsanna, aki mostantól örökös tagja a nyári színháznak is. Győrfi Cintia is számos alkalommal bizonyította, hogy érdemes az oklevélre, ahogy H. Horváth Gyulára is számíthat a társulat, ezúttal Rátz tanár urat formálta meg. Ezt az oklevelet vette át Tubolyné Kocsis Éva is, aki a frizurákért felel. Ható István, Jordán Kornél és Nágli Roland a színpadi kellékek, díszletek mestereiként működnek közre a kvártélyházi produkciókban, míg Németh László és Váczi Zoltán nélkül nem lenne a darabokat szolgáló minőségi világítás.

A Kvártélyházi Színházi Nyarak sikere töretlen.

Hagyomány, hogy az utolsó előadáson nyújtják át a Szalai házaspár – dr. Szalai Zoltán és dr. Szittyai Borbála – által elhunyt lányuk emlékére alapított Szidónia-díjat. Ebben az évben ketten vehették át az elismerést: Kovács Virág színész és Köves Eszter vezető szervező, utóbbit a színház alázatos, precíz motorjaként mutatta be Tompa Gábor. Az est végén ismét felhangzott a Mi vagyunk a grund című, Dés László-Geszti Péter szerezte dalt, amelyet a többivel együtt jövőre is hallhatunk, hiszen műsoron marad A Pál utcai fiúk.