Mustapha Heron a ZTE KK ötödik légiósa

2021. 07 28. 08:15

Végleges a ZTE KK légiós kerete.

Mustapha Heron személyében hármas posztra érkezik az utolsó láncszem a ZTE KK előtt álló 2021/22-es bajnoki szezonra.

Az új játékosról Puskás Artúr szakmai igazgató így nyilatkozott:

„Mustapha Heron leigazolásával teljessé vált az idei játékoskeretünk. Gyors, a lerohanásokban nagyszerűen használható bedobó, aki a felállt védelem ellen is feltalálja magát. Agresszívan támadja a gyűrűt, keresi az ütközést, sok faultot harcol ki, megbízhatóan büntetőzik. Nem kimondott kinti tüzér, de képes helyére küldeni egy-két triplát. Erőssége a lepattanózás, szeret visszalépni a védőért és abból megindulni. Igényli, hogy edzője komoly terhet rakjon rá védekezésben. Eltökélt, öntudatos játékos, aki tele van motivációval és meg akarja mutatni magát a zalaegerszegi, illetve a magyar kosárlabda-rajongóknak.”

A 24. életévében járó, 197 cm magas amerikai kosaras West Haven-ben született, aki a St. John’s egyetem elvégzése után a 2020/21-es szezonban az angol Leicester Riders csapatában kezdte profi karrierjét, ahol 16 mérkőzésen 24,9 perc alatt 11,6 pontot, 4,2 lepattanót átlagolt.

Az új igazolásról természetesen a vezetőedző, Teo Cizmic is elmondta véleményét:

„Mustapha Heron nagy segítségünkre lesz védekezésben, a lepattanók gyűjtésében és az átmeneti játékokban is. Ő igazi csapatember, hiszen a St. John’s egyetemen nagyon komoly oktatást kapott, ahol igazi csapatként játszották végig a mérkőzéseket. Biztos vagyok benne, hogy Zalaegerszegen is kiváló csapatember lesz és ez a fő oka, hogy rá esett a választásunk.”

Mustapha Heron egyéves szerződést kötött a ZTE KK-val. (Forrás: Zalakerámia ZTE KK)