Jordan Barnett is a ZTE-ben folytatja

2021. 07 23. 11:26

Jordan Barnett személyében négyes posztra érkezik a következő külföldi játékos a ZTE férfi kosárlabda-csapatához. Az új játékosunk érkezéséről Teo Cizmic vezetőedző így nyilatkozott:

„Jordan egy nagyszerű karakterű srác, aki hatalmas energiát visz fel a pályára, egy rendkívül atletikus játékos, aki nagy segítségünkre lesz a lepattanózásban, a gyors indításokban is lehet rá számítani. Képes dominálni a palánk alatt, jó az elzárás-leválás játékokban és az atletikusságának köszönhetően a szurkolók egyik nagy kedvence lehet. A pályán kívül is az egyik vezére lesz a csapatnak.”

A 26. életévében járó amerikai, 201cm magas kosaras St. Louis-ban született. A Missouri egyetem elvégzése után 2018-ban kezdte profi karrierjét, ugyanis a 2018/19-es szezont a Wisconsin Herd, valamint a Fort Wayne Mad Ants G-League csapataiban töltötte. Ezt követően a német első osztályú JobStairs Giessen 46ers csapatában kezdte európai karrierjét, míg az elmúlt szezont is Bundesligában szereplő Rasta Vechta csapatánál töltötte, ahol 29 mérkőzésen 19,1 percet, 8,3 pontot, 2,9 lepattanót átlagolt. Két év német első osztályú tapasztalattal érkezik csapatunkhoz.

Az új játékosról Puskás Artúr szakmai igazgató a következőket mondta:

„A mai kosárlabdában a négyes poszt sokszor bizonyul vízválasztónak egy csapat eredményessége szempontjából. Az itt szereplő játékos feladatai és felelőssége rendkívül összetett és megkerülhetetlen. Jól kell kintről dobnia. Lepattanókat kell szednie, passzolni a centernek, illetve hátul »elbírni lábbal« a mezőnyembereket és megtartani pozícióban az ötös poszton szereplő játékost, ha a szituáció úgy kívánja. Jordan Barnett képes jó hatékonysággal és minőségben ezeknek a feladatoknak megfelelni, mindezt átlagon felüli harcossággal és küzdőszellemmel kiegészítve. Mozgékony, intelligens, extra fizikumú srác, aki csapatunk kultúrájába és az általunk elképzelt szellemiségbe tökéletesen beleillik.”

Jordan Barnett egyéves szerződést kötött a ZTE-vel. (Forrás: Zalakerámia ZTE KK)