Zane Knowles érkezik a ZTE-hez center posztra

2021. 07 21. 08:29

Az új center statisztikai adatai kedvezőek.

Zane Knowles személyében center posztra érkezik a következő külföldi játékos a ZTE-hez a 2021/22-es bajnoki szezonra. Az új játékos érkezéséről Puskás Artúr szakmai igazgató így nyilatkozott:

„Zane Knowles valódi őserő, a nyers fizikalitás megtestesítője. Sallangmentesen és ezzel összefüggően rendkívül hatékonyan dolgozik a palánkok környékén. Remek érzékkel gyűjti be a lepattanókat, kiváló elzárásokkal segíti a csapattársai és a saját dolgát. Amennyire marcona kosarasnak tűnik a pályán, annyira laza, közvetlen és előzékeny srác azon kívül. Igazi csapatember, aki tűzön-vízen át küzd a sajátjaiért.”

A 30. életévében járó bahamai, 208 cm magas kosaras Nassauban született, aki a TAMUCC egyetem elvégzése után 2014-ben kezdte profi karrierjét, ugyanis a japán elsőosztályú Wakayama Trians csapatában töltötte első profi szezonját. A 2016/17-es szezonban a lengyel elsőosztályú Jezioro Tarnobrzeg és a King Szczecin csapataiban lépett pályára, az ezt követő két szezont a francia másodosztályban, a Charlesville-Méz és a Chartres gárdáiban töltötte. A 19/20-as szezonban a görög elsőosztályú PAOK csapatával a Bajnokok Ligájában csoportkörében is szerepelt, majd az idényt a bolgár elsőosztályú Levski Lukoilnál fejezte be, Zalaegerszegre pedig a török másodosztályú Balikeshir csapatától érkezik, ahol 29 mérkőzésen 28,4 perc alatt 15,2 pontot, 8,3 lepattanót és 18,1 VAL értéket átlagolt.

Az új centerről természetesen a vezetőedző, Teo Cizmic is elmondta véleményét:

„Zane Knowles egy rendkívül karakteres játékos, aki nagy segítségünkre lesz a támadásban, alsó poszton és a 3 pontos körüli területen kívül is nagyon jól védekezik. Nagyon jó lepattanózó, aki a termete ellenére gyors játékos. Jól használható a gyors indításokban és a pozíciófogásos játékokat is nagyon jól fejezi be. Biztosak lehetünk benne, hogy motiváltan és felkészülve érkezik hozzánk hamarosan a felkészülés kezdetére, hiszen ő a való életben is egy igazi harcos típus, így sok mindenben tud majd segíteni minket a nehéz pillanatokban.”

Zane Knowles egyéves szerződést kötött a ZTE-vel. (Forrás: Zalakerámia ZTE KK)