Cseh Katalin tagad

2021. 07 21. 08:18

Azt állítja, hogy nincs köze a milliárdos uniós támogatást szerző cégekhez

Ellenzéki magyar képviselőnők… Balról Cseh Katalin, jobbról Donáth Anna, a Magyarországot mószeroló Vera Jourova (az Európai Bizottság alelnöke) csicskása.

Tagadta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője az M1 aktuális csatorna kedd esti Híradójában azt, hogy ő lenne az a politikus, akinek egy internetes oldal információi szerint „haveri cégeken” keresztül csaknem ötmilliárd forint uniós támogatáshoz lenne köze.

Az EP-képviselő szerint a történetet a Fidesz találta ki, mert zavarja a kormánypártot a korrupcióellenes tevékenysége.

A Híradó azt közölte, a bennfentes.net szerkesztősége vasárnap és hétfőn is kapott, majd közzétett egy-egy videót, amelyen egy Anonymus-álarcot viselő alak egy „kétszínű” politikus lebuktatását ígérte. A portál keddi cikke szerint a korábban Cseh Katalin ügyvezetése alatt álló Pannónia Nyomda Kft.-n, és az ahhoz köthető cégeken keresztül több mint 4,5 milliárd forintnyi közpénz landolt egy momentumos politikusnál és üzleti partnereinél.

A Híradónak Cseh Katalin abszurd és koholt állításoknak nevezte a cikkben vele kapcsolatban leírtakat. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a Pannónia Nyomda Kft. nyert uniós pályázatokon, de úgy tudja, a cég megfelelt a pályázatban előírt követelményeknek. Hozzátette: ő az első pályázat beadását követően lemondott ügyvezetői tisztségéről.

Az EP-képviselő alaptalannak nevezte azt is, hogy a korábbi cégéhez köthető vállalkozásokhoz több mint négymilliárd forintnyi közpénz jutott.

„Semmi közöm ezekhez a vállalatokhoz, és természetesen visszautasítom azt a rágalmat, hogy nekem bármi közöm lenne ehhez a pénzhez” – fogalmazott az ellenzéki politikus, jogi eljárásokat ígérve a vele kapcsolatban megjelent állítások miatt.

A Híradó kitért arra, hogy a bennfentes.net portál újabb információkat is ígért.

***

Várjuk ki a végét! Nyilván nem fogja azt mondani Cseh Katalin, hogy mindez igaz. Mert ő nem olyan fajta, hogy vizet prédikál és bort iszik.

Majd kiderül. Azért elképzelhető, hogy izgatottan várja az internetes oldal újabb információit.

E.E.