Megszólalt a nemzetközi besúgó civil szervezet tagja

2021. 07 20. 10:21

„Ha kétség vetődik fel, gyakran konzultálnak velem”

Ilyen emberek jelentik fel Magyarországot az UEFA-nál.

Valami egészen elképesztő, az 50-es évek legsötétebb időszakát idéző részleteket árult el a Nemzeti Sportnak nyilatkozó Jósa Bálint, a FARE nemzetközi civil szervezet egyetlen kelet-európai elnökségi tagja. A FARE (Football Against Racism in Europe) civil szervezet, 2001 óta az UEFA partnere, egyben lándzsája a rasszizmus ellen harcban.

„A szervezet neve akkor lett ismert Magyarországon, amikor a 2012-es budapesti Magyarország–Izrael felkészülési meccs után több más szervezet mellett bejelentést tett az UEFA-nak antiszemita szurkolói magatartás miatt, ezért zárt kapuk mögött kellett megrendezni a Románia elleni vb-selejtezőt. A civil szervezet egyetlen kelet-európai elnökségi tagja a magyar Jósa Bálint, aki lapunk megkeresésére megerősítette, az izraeli eset óta a magyar szurkolótábor a FARE figyelmének középpontjában áll.” – írta korábban az NSO.

Nézzük Józsa Bálint SZT tiszt nyilatkozatát, betű szerinti idézésben:

„A FARE kockázatelemzést végezve ajánlást tesz az UEFA-nak, mely mérkőzések azok, amelyeken fennáll a veszélye, hogy a nézőtéren diszkriminatív megnyilvánulásra kerülhet sor – mondta lapunknak Jósa Bálint. – Az UEFA ezután biztosít jegyeket a mérkőzésre. Nem szeretném elárulni, egy meccsre hányan érkeznek és hol kapnak helyet, mert ez a testi épségüket is veszélyeztetné, de a munkájuk elvégzéséhez közel kell lenni a »tűzhöz«, hogy bizonyító erejű fényképeket és videofelvételeket készíthessenek.

A leggyakrabban külföldi megfigyelők vannak jelen a magyar meccseken, nem kell érteniük magyarul, rendelkezésükre áll egy lista, amelyen szerepelnek a gyakran előforduló sértő kifejezések, és hát sok kifejezés ma már nemzetközi, és ha kétség vetődik fel, gyakran konzultálnak velem vagy másokkal.”

Tehát a FARE nevezetű nemzetközi besúgó civil szervezet szurkolónak álcázott, beépített embereket küld a nézők közé, akik külföldiek, magyarul nem tudnak és jelentik, milyen rasszista, stb. rigmusok, beszólások hangzottak el magyarul a szurkolók részéről…

A legsötétebb Rákosi-korszak kismiska volt ehhez képest.

Jósa egyébként így mutatja be magát:

„A felnőtt oktatást és az interkulturális munkát önkéntesként kipróbáltam 6 különböző hazai civil szervezetnél (Menedék, Artemisszió, Amnesty International, Ghandi Egyesület, Afrikáért Alapítvány, Anna Lindh) és szerveztem önkéntes képzést az Alapítvány keretein belül is. Iskolai programokat vezettem a befogadó társadalomért a Nyílt Társadalom Intézet és az Európai Bizottság projektjeiben. Az Európai Ifjúsági Központ által szervezett Emberi Jogi Képzések után közvetlenül dolgoztam az Európa Tanácsnak olyan képzési anyag kidolgozásán, amivel az emberi jogokat lehet hatékonyabban oktatni (Compass, Compasito, All different, all equal, stb.) illetve a civil szervezetek e képességét fejleszteni.

Most is tagja vagyok az európai online aktivista közösségnek, amely szervezi a Mozgalom eseményeit Európában. Tagja vagyok az Amnesty International elnökségének, és részt veszek több nemzetközi antirasszista hálózat munkájában, ahol több nemzetközi konferencia megszervezését is vállaltam.”

Ezek az emberek jelentik fel Magyarországot az UEFA-nál. (Forrás: vadhajtasok.hu)

***

Hát ilyenek ezek. Aljas spiclik, még aljasabb megbízók.

Igen, az UEFA-ról van szó, mint megbízó. Besúgókat küld a meccsekre, miközben ami a szeme és több millió ember láttára történik (szivárványos zászlóval a magyar Himnusz alatt nemzeti válogatottunk előtt gyalázkodó barom), annak nincs következménye. S a többi rendbontásnak sincs. Minket az UEFA is „szeret”, nem csak az „erkölcsileg és ideológiailag fejlett” nyugati országok.

Ami pedig ezt a magyar spiclit illeti – aki szinte büszkén mesél aljasságról –, a A tanú című film egyik aranyköpete jut eszembe: „A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki sem végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk” – mondta a börtönőr Pelikán József gátőrnek.

Jósa Bálint ingyenjegyet is kap, meccset is nézhet, spicli is lehet, talán még pénzt is utalnak érte. Egy brancsba tartozik az UEFA fegyelmi bizottságának tagjaival.

E.E.