Gyerekeket lőttek le egy játszótéren Svédországban

2021. 07 20. 09:59

Inkább maguk miatt aggódjanak a svédek.

Míg a svéd miniszterelnök is politikai támadást indított Magyarország ellen a gyermekeket védő törvény miatt, addig Stockholm mellett, a szabadban játszó kisgyermekeket lőttek le.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közlése szerint kisgyerekeket lőttek le Svédországban, miközben – mások mellett – a svéd miniszterelnök Magyarországot támadja a gyermekeket védő törvény miatt.

Menczer Tamás hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: „Míg sokan, például a svéd miniszterelnök is politikai támadást indított Magyarország ellen a gyermekeket védő törvény miatt, addig Stockholm mellett, a szabadban játszó kisgyermekeket lőttek le.”

Az óvodás és a kisiskolás gyermeket lőtt sebbel szállították kórházba, feltehetően a bandaháború – újabb, ártatlan – áldozatai – tette hozzá.

Közölte, egyetért Stefan Löfven svéd kormányfővel. A gyerekek testi és lelki fejlődését meg kell védeni. Svédországban is. És Svédországban az életveszélyes golyótól is meg kell védeni a gyermekeket. Nagyon reméli – tette hozzá –, hogy sikerülni fog.

Az államtitkár teljes testi és lelki felépülést kívánt a gyermekeknek, a szülőknek pedig legmélyebb együttérzését fejezte ki.

***

És ezek támadják Magyarországot mondvacsinált ügyekkel. S ott vannak a hollandok, élükön Mark Rutte miniszterelnökkel, aki térdre akarja kényszeríteni hazánkat. Ez a tróger többek között arról is ismert, hogy a szexliberáció elkötelezett híve (állatok és kiskorúak is szerepeltek az általa is támogatott programban). A nagyarcú Rutte egyébként nemrég kénytelen volt nyilvánosan bocsánatot kérni Hollandia polgáraitól, mert nem jól kezelték a járványhelyzetet.

S ott van a demokrácia másik mintaországa, Németország, amely vehemensen támadja különböző ürügyekkel Magyarországot. Az országot sújtó természeti katasztrófa kapcsán most már a német sajtó is nyíltan kritizálja a kormányt és a katasztrófavédelmet, mert elhibázták a védekezést. Magyarán nem vették figyelembe a meteorológiai szolgálat időben leadott előrejelzését a várható árvizekről. Közel kétszáz halott és sok eltűnt van jelenleg.

Hát ennyi a követendő példaként emlegetett nyugatról. Egyre inkább intő példa lesz…

E.E.