Európai nagycsaládos konferencia Keszthelyen

2021. 07 09. 13:50

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke (b), Varga Judit igazságügyi miniszter (j4), Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő (j3), Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j2) és Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) polgármester (j) az egyesület és az Európai Nagycsaládos Szervezetek Szövetsége keszthelyi konferenciájának megnyitója előtt 2021. július 9-én. (A fotó rákattintva nagyítható.)
Fotó: MTI/Varga György

A családok gyarapodása nélkül nem képzelhető el fenntartható fejlődés – jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken Keszthelyen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a European Large Families Confederation szervezésében rendezett X. európai nagycsaládos konferencián tartott előadásában.
Varga Judit a háromnapos tanácskozás nyitónapján kiemelte: a fenntartható fejlődésnek nemcsak a környezeti, hanem a társadalmi és gazdasági pillérét is figyelembe kell venni.
Úgy fogalmazott: a hiteles környezet- és klímavédelem a családbarát politika alapja, mert egészséges környezetet és fenntartható életet biztosít a jelen és a jövő nemzedékeinek.
A kormány kiemelt célja a klímaváltozás elleni hatékony fellépés, ezért a másfél éve meghirdetett klíma- és természetvédelmi akcióterv részeként támogatják a nagycsaládosok elektromos autóvásárlását, valamint a napelemek és a korszerű fűtési megoldások kiépítését – emlékeztetett a miniszter. (Forrás: MTI)