Nyílt levél Baracskai Józsefnek

– a szentgróti ingatlan-visszavásárlási ügy kapcsán

(2021.04.20., 10:55)

Baracskai József és Gyurcsány Ferenc között változatlanul jó a kapcsolat. Sőt az exminiszterelnök kedvenc ügyvédje, Czeglédy Csaba és a szentgróti polgármester is szorosabb kapcsolatba került.

Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere a rá jellemző fordulattal reagált a Pesti Srácok megkeresésére az ominózus ingatlanügyben. Az újságíró levelére válaszolva többek között ezt írta: „Köszönöm és egyben meglepő, hogy Ön az egyetlen sajtó munkatárs ez idáig, aki megtisztelt kérdéseivel, habár a Pesti Srácok és szellemiségében hasonló elveket valló sajtóorgánumokon megjelent tényközlések után szakmai érdeklődését látszólagosnak és ellentmondásosnak tartom”.
Ne aggódjon Zalaszentgrót polgármestere, előbb-utóbb a Zalatájtól is megkapja kérdéseit az ingatlaneladási–visszavásárlási üggyel kapcsolatban. Már csak azért is, mert mi írtunk erről először. Ám előbb – annak rendje és módja szerint – még a Baracskai Józsefnél is hitelesebb forrásból származó információkat osztottuk meg olvasóinkkal. Ez pedig nem más, mint Zalaszentgrót Város hivatalos oldala, a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyve, határozati javaslatai, stb. Ha ezek nem hitelesek, akkor a hiba nem nálunk van.
Következő lépésben megszólaltattuk az ügyben érintett vállalkozót. Joga volt elmondania véleményét. Ráadásul ez Önöknek némi előnyt is jelenthet, hiszen ennek ismeretében tudják kialakítani kommunikációs taktikájukat. Szükség is lesz erre, hiszen hamarosan megkapják kérdéseimet az üggyel kapcsolatban.
Írásban fogom elküldeni. Csak azért, mert nem kívánok balek lenni az Ön szereposztása szerint. Nem kell ahhoz a helyi tv kamerája előtt beszélgetni arról, hogy Ön a Demokratikus Koalíciónak tagja vagy nem tagja. Erre a kérdésre egyetlen szóval lehet válaszolni: igen vagy nem. Erre Ön eddig nem volt hajlandó. Mint ahogy arra sem, hogy az önkormányzati választásokon miért egy fedőszervezet mögé bújva indult, nem vállalva DK-s elkötelezettségét (esetleges tagságát?).
Szóval etikából nem hiszem, hogy Önnek kellene kioktatást tartania. Ön ír sajtóetikáról a Facebook oldalán? Milyen alapon? Ön kritizálja a mai sajtóetikát, Ön beszél lakájmédiáról. Bár beszélhet utóbbiról, ha az önkormányzat lakájmédiájáról, a Szentgróti Hírekről van szó. Az tényleg az.
Küldöm hamarosan a kérdéseimet, s várom rá a válaszokat. Az Ön konkrét válaszát. Nem véletlenül hangsúlyozom ezt. Mert nekem úgy tűnik, hogy más a stílusa, ha személyesen beszélgetünk és megint más, ha írásban kell válaszolnia kényes kérdésekre. Egy ember, két stílus?
Üdvözlettel: Ekler Elemér kiadó-főszerkesztő

A témával kapcsolatos írásaink itt olvashatók:

A város szeretné visszavásárolni (2021.03.09.)

Czeglédy Csaba Zalaszentgróton (is) (2021.03.30.)

Czeglédy Csaba Zalában (is) ügyködik (2021.04.14.)