Kezdőlap

Lapjaink:

Hasznos oldalak

 

Kapcsolat

 

Zalatáj Kiadó Ügyfélszolgálat

 

8900, Zalaegerszeg, Rákóczi F. út 2-4., Pf.: 381

Telefon: 06-92/596-936

Fax: 06-92/596-937

Mobil: 30/378-4465

E-mail: zalataj@zelkanet.hu

 

Térkép

Hatályon kívül helyezték az ítéletet (2014.12.10., 13:30)
Dolgozók kontra Zala Megyei Kórház

 

83 kórházi dolgozó nyújtott be keresetet.

 

Júliusban írtunk arról, hogy a Zala Megyei Kórház 83 dolgozója keresetet nyújtott be a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra a kórházzal szemben „munkabérből levonás jogellenessége megállapítása iránt”.
Az elsőfokú bíróság 2014. április 29-én elutasította a keresetet, azzal indokolva döntését, hogy nem bérlevonás történt, hanem csak technikai megoldást használt a kórház.
Dr. Oroszlán Tamás kórházigazgatóval korábban készített interjúnkban is érintettük a témát. Az igazgató elmondta, hogy a bíróság teljes mértékben elfogadta a kórház álláspontját, így első fokon a kórház nyerte a pert.
Időközben, december 2-án sor került a fellebbviteli tárgyalásra. Információink szerint ezen nem született jogerős ítélet. Megkerestük a Zala Megyei Kórházat tájékoztatást kérve. Dr. Csidei Irén főigazgatótól a következő választ kaptuk:
„K. Zs. és társai felperesek által a Zala Megyei Kórház alperes ellen indított per másodfokon született, írásba foglalt végzését a mai napig nem kaptuk kézhez, így e végzés részletes tartalmáról felvilágosítással sem szolgálhatunk.
A másodfokú eljárás érdemében ugyanakkor közöljük, hogy a fellebbezést elbíráló Zalaegerszegi Törvényszék végzésével a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elsőfokú ítéletét hatályon kívül helyezte, és az első fokon eljárt bíróságot új határozat hozatalára kötelezte.”

E.E.

 

A Zalaegerszegi Törvényszék új eljárásra kötelezte az első fokon eljárt bíróságot.