Gyerekeket lőttek le egy játszótéren Svédországban

2021. 07 20. 09:59

Inkább maguk miatt aggódjanak a svédek.

Míg a svéd miniszterelnök is politikai támadást indított Magyarország ellen a gyermekeket védő törvény miatt, addig Stockholm mellett, a szabadban játszó kisgyermekeket lőttek le.

tovább olvasom...

Az árulókról…

2021. 07 19. 09:26

Ha ilyen a barát, nincs is szükség ellenségre

Tanulságos kötet, érdemes elolvasni.

Az alábbi cikk, hír, a könyv, az eset nem véletlenül foglalkoztat. Közeleg a választás Magyarországon, s egyre erősebb az érzés bennem, hogy hasonló folyamatok zajlanak hazánkban is, mint az amerikai elnökválasztásnál.

tovább olvasom...

Zavaró a harangozás Balatonberényben

2021. 07 19. 08:11

A kakasok még hősiesen ellenállnak

Reggel pihen a harang a balatonberényi templomban.
Fotó: funiq.hu

Ahogy minap a bulvársajtó hangzatos címekkel közölte, Balatonberényben a nyaralók „kiharcolták”, hogy ne harangozzanak reggel a templomban, mert az zavarja őket.

tovább olvasom...

Te is lányom, Jourová?

2021. 07 16. 14:11

– avagy hogy készül a globalista janicsár

Vajon Ursula von der Leyen saját gyermekei esetében is tisztázta volna a szivárványos kérdéseket kisgyermekkorban?
Fotó: Getty Images

Az eljárásoknak az a nem is titkolt szándékuk, hogy a „virtuális” jogsértések miatt az érintett országokat jól érzékelhető büntetésekben kell részesíteni
Julius Caesart a szenátusban számtalan tőrdöféssel kivégezték. A rárohanók között meglátta nevelt fiát, Brutust, és rémületében így szólt: „Te is fiam, Brutus?” Manapság szaporodnak az európai politikai szereplők cselekedeteiben és nyilatkozataiban is a meglepetések.

tovább olvasom...

Avatóünnepség Zalaegerszegen

2021. 07 16. 10:02

Elkészült a Rheinmetall Hungary Zrt. harcjármű-tesztpályájának első üteme

Leopard 2A4HU harckocsi bemutatója a Zalaegerszegi ZalaZONE Rheinmetall Off-road Tesztpálya első ütemének átadása napján.
Fotók: MTI/Varga György

Átadták a harcjárműveket gyártó Rheinmetall Hungary Zrt. tesztpályájának első ütemét csütörtökön a zalaegerszegi ZalaZone ipari parkban. A három pályaelem a járművek sárban való tesztelését, mászóképeségét és kezelhetőségét, valamint tartósságának vizsgálatát teszi lehetővé.

tovább olvasom...

823 millió forintból újulnak meg templomok Zala megyében

2021. 07 16. 09:34

Soltész Miklós (b3), Cseresnyés Péter (b2) és Arányi Zoltán plébános (b) beszélget Homokkomáromban.

Zala megyében 823 millió forintból 54 településen 58 templom újulhat meg a templomfelújítási programban – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Homokkomáromban.

tovább olvasom...

Üzenet a brüsszeli idiótáknak és megbízóiknak

2021. 07 16. 09:05

Az Európai Bizottság épülete. Benne kevés homo sapiens (értelmes ember) és sok homo malus (rossz, erkölcsileg negatív ember).

Az Európai Bizottság csütörtökön (július 15-én) két bejelentést is tett hazánkkal kapcsolatban. Olvassák majd el figyelmesen a két tájékoztatást, amit e rövid felvezetés után találnak.

tovább olvasom...

Tanösvénnyel és lombkoronasétánnyal gazdagodott a Hévízi-tó környezete

2021. 07 15. 08:22

Az ünnepélyes átadás pillanata.

A Hévízi-tó a világon egyedülálló természeti érték, hiszen nincs még egy ekkora tőzegfenekű, melegvizes gyógyhatású tó. Ezt a különleges kincset segít megóvni az a 662 millió forintból megvalósuló átfogó tóvédelmi program, amelynek több eleme is elkészült – mondta el az ünnepélyes átadón az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a minisztérium közleménye szerint.

tovább olvasom...

Bábparádé Hottón

2021. 07 14. 15:04

A felvétel egy korábbi hottói rendezvényen készült.

Színvonalas produkciókkal, játékos programokkal készülnek a bábparádéra a Zala megyei Hottón, ahol a kétnapos rendezvény egy felnőtteknek szóló, élőszereplős bábjátékkal nyílik meg péntek este.

tovább olvasom...

Kásler soron kívüli vizsgálatot rendelt el

2021. 07 14. 12:22

A cél, hogy a Zala megyei traumatológia zökkenőmentesen működjön

Gyurcsány Ferenc és a volt kórházigazgató, jelenleg DK-jelölt Csidei Irén.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás jelenlegi helyzetével kapcsolatban Kásler Miklós, miután a Szent Rafael Kórházban felmondott hét traumatológus orvos, akik kevesellték az ügyeleti díjakat. Az intézmény korábban közölte: a távozó traumatológus szakorvosoknak az áprilisi bruttó bére 2 és 2,7 millió forint között alakult, és a tavalyi évhez hasonlóan kiemelkedő javadalmazásban részesültek más szakterületek orvosaihoz képest.

tovább olvasom...