Emlékezés Czotter Bélára

2021. 08 10. 12:37

Az 1968-as bajnokcsapatban, felső sorban balról a negyedik Czotter Béla.

A közelmúltban elhunyt Czotter Béla, a ZTE egykori labdarúgója.

tovább olvasom...

Ez már a vég kezdete!

2021. 08 10. 10:06

Rasszizmusra hivatkozva távolíttattak el egy sziklát egy amerikai egyetemről

Már a kő is gyanús… A geológus emlékét idéző szikla.
Fotó: Az üzlet

Rasszizmusra hivatkozva távolíttattak el egy sziklát a Wisconsini Egyetem madisoni kampuszáról, miután az egyetem fekete diákmozgalma és más diákszervezetek tiltakoztak az ellen, hogy a sziklát mintegy 100 évvel ezelőtti odaszállításakor „négerfejnek” nevezték – jelentette a Fox News amerikai hírcsatorna.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 08 10. 09:31

Üzenet egykori diákvárosomnak (2.)

A régi Dózsa-iskola épülete napjainkban. Az Iskola-közben lévő szárny földszintjén volt az osztálytermünk. Fotó: Zalatáj

A sorozat első részének megjelenése után többen is megkérdezték, hogy mi a célom ezzel az írással. Egyszerű a válasz… Mindkét város meghatározó szerepet tölt, töltött be életemben. Nagykanizsa nem csak azért fontos, mert a középiskolát, a vegyipari technikumot itt végeztem el, hanem azért is, mert újságíróként azóta is figyelemmel kísérem a dél-zalai városban történteket, gyakran megfordulok itt.

tovább olvasom...

A baloldal Nagykanizsán se venné át az arénát?

2021. 08 09. 11:29


Tatabánya
példáját követve a nagykanizsai önkormányzat baloldali többsége is fontolgatja, hogy visszaadja a kormányprojektként helyben épülő multifunkciós aréna és rendezvényközpont működtetési lehetőségét. Képviselőik állítják: még nem döntöttek.

tovább olvasom...

Karácsony Gergely és a jövő

2021. 08 09. 10:48

Megjelent Karácsony Gergely főpolgármester, a csalamádé-koalíció lehetséges miniszterelnök-jelölt jelöltjének óriásplakátja.

tovább olvasom...

Vigh László díjátadó volt a Magyar Nagydíjon

2021. 08 04. 13:21

Vigh László átadja a díjat.
Fotó: Hungaroring

Az a megtiszteltetés érte Vigh László országgyűlési képviselőt (Zala megye 1. sz. választókerület), hogy vasárnap a 36. Forma–1-es Magyar Nagydíj versenyének végén az első helyezett Esteban Oconnak (Alpine) adhatta át a kupát.

tovább olvasom...

Vasárnap újraindul a traumatológiai ellátás Zalaegerszegen

2021. 07 31. 17:50

Vasárnaptól ismét elindul a Zala Megyei Szent Rafael Kórház újjászerveződött traumatológiai osztálya – tájékoztatta az egészségügyi intézmény az MTI-t.

tovább olvasom...

Megint Rutte

2021. 07 30. 11:03

Padlót fogott a holland sajtkukac miniszerelnök

Nem csak velünk szemben aljas, de saját parlamentjével szemben sem különb.

Miközben rendszeresen rajtunk köszörüli a nyelvét Mark Rutte holland miniszterelnök, ottani oknyomozó portálok kiderítették, hogy a harcias kormányfő saját parlamentjének megkerülésével – magas rangú tisztviselőin keresztül – tárgyalásokat folytatott Oroszországgal. (Ismeretes, Hollandia 2014-ben egy lelőtt repülőjárat miatt megszakította kapcsolatait Moszkvával.) A három évvel később ismét felvett kapcsolatról azonban a parlament alsóháza csak azután értesült, hogy az oknyomozó portálok erről az év elején beszámoltak. Rutte azzal védekezett, hogy semmi rejtegetnivaló nem történt, „a tisztviselők csak beszélgettek Oroszországgal különböző energiaprojektekről”. Az oknyomozók szerint viszont holland kérésre megállapodások is születtek, amelyeket Rutte „elfelejtett” közölni az alsóházzal.

tovább olvasom...

Nagykanizsán temetik el Rétfalvi Sándor szobrászművészt

2021. 07 30. 08:05

Nagykanizsán helyezik végső nyugalomra a június 27-én, 80 éves korában elhunyt Rétfalvi Sándor Munkácsy-díjas szobrászművészt – közölte a zalai város önkormányzata csütörtökön az MTI-vel.

tovább olvasom...

Huszonhat éves albán válogatott játékossal erősített a ZTE FC

2021. 07 29. 11:22

Eros Grezda kölcsönben csatlakozik az együtteshez

Végh Gábor elnök és Eros Grezda kézfogása.

A kilencedik nyári érkező a ZTE FC NB I-es csapatához a komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező Eros Grezda. A Dinamo Zagreb utánpótlását is megjárt koszovói születésű szélső felnőtt karrierje kezdetén Ausztriában és Szlovéniában pallérozódott. Jó teljesítményének köszönhetően visszatért Horvátországba, ahol előbb a Lokomotiva, később pedig az NK Osijek játékosa lett.

tovább olvasom...