Ármánykodás Brüsszel „füstös irodáiban”

2021. 10 22. 09:46

Célkeresztben Magyarország

És Herr Vekker megszólalt: Ébresztő Európa! Ébresztő világ!
Fotó: Zalatáj

Ülnek a brüsszeli irodákban a Soros György által hizlalt bürokraták, s gondban vannak. Aggasztó hírek érkeznek Magyarországról.

tovább olvasom...

Kórozs Lajos és a telihold

2021. 10 21. 09:04

Korunk polihisztora, Kórozs Lajos. Egy a gond csak vele: a memóriája szelektív. Nem emlékszik arra, hogy pártja mit művelt a nyugdíjasokkal 2010 előtt…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MSZP szerint a nyugdíjrendszernek nem feladata a rendkívül magas fizetések befogadása, vagyis kirívóan magas és kirívóan alacsony nyugdíjakat sem szabad megengedni Magyarországon – mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 10 21. 08:54

Üzenet egykori diákvárosomnak (7.)

Az egykori távolsági buszmegálló Nagykanizsán. Itt került sor arra a bizonyos Arany János ihlette szóváltásra.
Fotó: Fortepan/MHSZ

Most is szeretek Nagykanizsa belvárosában sétálgatni. Diákkoromban ez az érzés talán még erősebb volt. Mert kétségtelen, hogy a polgári miliő itt még mindig jobban tetten érhető, mint Zalaegerszegen. De ez csak a háttér, az építészeti emlék, mert a tartalom már megváltozott. Sajnos. Bárcsak párhuzamosan fejlődne a két város. A megye is nyerne vele.

tovább olvasom...

Erzsébet segélykiáltása

2021. 10 21. 08:34

Egy „ütőképes” vezetői trió. Karácsony Gergely főpolgármester két oldalán két helyettese a sokból. Tüttő Kata (balról) és a panaszkodó Gy. Németh Erzsébet.
Fotó: MTI/Mónus Márton

A Biodóm-beruházás befejezéséért cserébe átadná az államnak az épület és a telek tulajdonjogát a fővárosi önkormányzat.

tovább olvasom...

A globalista kígyó elérte saját farkát

2021. 10 20. 09:47

Megrogyasztotta Amerikát a dollár

Tálib vezetők a kabuli repülőtéren. Az amerikai haderő afganisztáni egységei úgy csuklottak össze, mint az a bizonyos colstok.
Fotó: Wakil Kohsar/AFP

Elsőként arra kell feleletet adni, hogy mik a jelei Amerika, az Egyesült Államok megrogyásának. Kell-e alaposabb indokolás, mint ami levezethető a közelmúltban végrehajtott afganisztáni kivonulásból? Ez következik abból az általános társadalmi dekadenciából, amit ma nap mint nap tapasztalhatunk, a tradicionális emberi értékek megtagadásából és ezek pusztító ideológiákra épülő helyettesítésének gyakorlatából – így az eutanázia és az abortusz szélsőséges értelmezése, a fordított fajgyűlölet.

tovább olvasom...

Nagy jelentőségű bejelentés Keszthelyen

2021. 10 20. 08:28

 

Dr. Udvardy György beszélt a fejlesztésről.

Nemcsak a Ranolder János Római Katolikus Iskolának, hanem Keszthelynek is fontos az a beruházás, amiről dr. Udvardy György  veszprémi érsek nyilatkozott október 19-én a Balaton-parti városban. Ennek megvalósulását egy kormánydöntés 2,3 milliárd forint támogatással biztosítja.

tovább olvasom...

Megküzdöttek a túlélésért…

2021. 10 19. 09:49

A „Göcsej Harci Túra” eredményhirdetése Egerszegen

A győztes csapat tagjai: Vörös Gábor, Somkerti Patrik, Farkas Benjámin és Varga Csongor.

Megküzdöttek a túlélésért a „Göcsej Harci Túra” győztesei. A zalaegerszegi Ganz Ábrahám Technikum 1-es csapata az országos versenyen képviselheti Zala megyét.

tovább olvasom...

Álruhában jól teljesített

2021. 10 19. 08:56

Márki-Zay Péter, a politikai házasságszédelgő

Eddigi politikai pályafutása során már bizonyította: elvei valóban nem jobbra vagy balra hajlanak, csak felfelé. A hatalom felé.
Fotó: Promenad24

Márki-Zay Péter az elmúlt 30 év eddigi legsikeresebb politikai szélhámosa. A balliberális oldalnak eladta, hogy ő a csalódott fideszes, aki meg tudja szólítani a többi csalódott fideszest, márpedig nélkülük nincs kormányváltás… Azzal az aprósággal eddig senki sem foglalkozott, hogy csalódott fideszesek – legalábbis a választás szempontjából érdemi számban! – olyanok, mint a jeti vagy a Loch Ness-i szörny: sokan beszélnek róluk, de még senki sem látta őket. (A fideszes szavazók értékpreferenciái ugyanis – családtámogatás, Magyarország szuverenitása és biztonsága, megszorítások helyett pénzt a gazdaságba stb. – érvényesültek az elmúlt 12 évben.)

tovább olvasom...

Zalai vadászbelharc…

2021. 10 18. 10:55

Még októberben tisztújító közgyűlés lesz?

Talán már magasles nélkül is látható a végkifejlet.
Fotó: Wikipédia

Most, a nagy sikerű magyarországi vadászati világkiállítás után néhány nappal talán némileg ünneprontónak tűnhet az egyik zalai vadásztársaságnál kialakult helyzetet érintő cikkünk. Ám ez most aktuális, hiszen a napokban érdemi változásra nyílt lehetőség ebben a régóta húzódó ügyben.

tovább olvasom...

Az egyik legjobban teljesítő a lenti üzem

2021. 10 18. 10:50

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szijjártó Péter, Antal Béla műszaki igazgató, valamint Járomi Judit és Laurent Musy ügyvezető igazgatók (b-j).

A koronavírus-járványt követő gyors gazdasági kilábalásban fontos szerepe volt a lakásépítések robbanásszerű növekedésének Magyarországon, hazánk ebben a tekintetben harmadik helyen állt az Európai Unióban az előző negyedévben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter október 15-én Lentiben.

tovább olvasom...