Vezetői kinevezések a Zalaegerszegi Törvényszéken

2021. 11 02. 10:57

Dr. Sorok Norbertet újabb hat évre nevezték ki a Zalaegerszegi Törvényszék elnökének.

Dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2021. november 1. napjával újabb 6 évre nevezte ki dr. Sorok Norbertet a Zalaegerszegi Törvényszék elnökévé.

tovább olvasom...

Fideszes „kutyák”

2021. 11 02. 09:56

Tudományágat váltott a liberális tolerancia egyik bajnoka. Közgazdászként nem sok sikerélménye volt. Úgy tűnik, az új területen még kevesebb lesz…
Fotó: ATV képernyőfotó

Lengyel László liberális közgazdász (egyetlen prognózisára nem emlékszem, ami bejött volna) szükségét érezte, hogy megszólaljon. Az ATV Heti egyenleg című műsorában ezt mondta: „Szíjjártó Péter nem létezik. Tudom, hogy most ki van nevezve Orbán Viktor személyes kutyájának, de ő nem létezik. Tudom, hogy ezek kutyák. De azért kutyának lenni állandóan – előbb vagy utóbb meg fognak harapni.”

tovább olvasom...

Ülést tartott a védelmi bizottság

2021. 10 29. 13:59

Dr. Sifter Rózsa adta át az emlékplakettet Egri Gyulának.

Október 28-án tartotta soros ülését a Zala Megyei Védelmi Bizottság. A testület elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott kitért arra, hogy a koronavírus elleni védelem Zalában mindhárom hullám esetében eredményes volt, de a jelenlegi hatvan százalékos átoltottságon még javítani lehet.

tovább olvasom...

„A migránsok nélkülözhetetlenek…”

2021. 10 29. 09:36

A svéd uniós biztos, mint orvosi eset

Nem ártana, ha Ylva Johansson nem csak konferenciákon szólalna fel, hanem „tapasztalatcseréken” is részt venne a nyugat-európai nagyvárosok migránsok által „irányított” negyedeiben. Olyan helyeken, ahová még a rendőrök sem kísérik el.
Fotó Kenzo Tribouillard/AFP

Nem tudom, hogy az Európai Unióban időközönként van-e alkalmassági orvosi vizsgálat, de ha nincs, akkor nem ártana mihamarabb bevezetni.

tovább olvasom...

Kötelező a maszk használata a zalai bíróságokon

2021. 10 29. 08:03

Az intézkedések november másodikától lépnek hatályba.
Fotó: Zalatáj

A Zala megyében működő bíróságok épületeibe belépéskor és az ott tartózkodás ideje alatt mindenki köteles az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot viselni.

tovább olvasom...

Ehhez már tényleg vastag pofabőr kell

2021. 10 28. 13:24

Saját bűneikkel támadja a baloldal politikai ellenfelét

Szakács László a régi bolsevik receptet használta.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kórházakat Gyurcsány Ferenc volt MSZP-s miniszterelnök és a baloldal zárt be, valamint vitt a csőd szélére a sorozatos pénzkivonással – emelte ki szerdai, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Fidesz.

tovább olvasom...

Logisztikai központot épít a Magyar Posta Nagykanizsán

2021. 10 28. 08:39

80-100 munkahelyet teremt a beruházás.

Zöldmezős beruházással logisztikai központot épít Nagykanizsán a Magyar Posta egy eddig magánkézben lévő iparterület megvásárlásával – jelentette be szerdán Nagykanizsán a térség fideszes országgyűlési képviselője.

tovább olvasom...

Befejeződött a zalaegerszegi északi ipari park előközművesítése

2021. 10 28. 08:27

Mintegy 2,2 milliárd forint uniós forrásból valósult meg a beruházás.

Mintegy 2,2 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával utakat és csomópontokat építettek, illetve előközművesítettek több mint 260 hektárnyi ipari területet Zalaegerszegen, a járműipari tesztpálya melletti északi ipari parkban – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

A harangozó magányossága

2021. 10 28. 08:04

Már megint a harangot kongatja ez a lánglelkű szocialista.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Már megint harangot kongat Ujhelyi István, a magyar szocialisták Brüsszelbe delegált őrlángja. Ez a rigolyája szegénynek. Most amiatt szaladt föl a toronyba, mert a magyar miniszterelnök fogadta – fogadni merészelte! – Marine Le Pent. Mint megtudtuk, ezt rosszul tette. „Az, hogy a Fidesz pártelnöke kikkel barátkozik, saját ízlése és saját döntése. Az azonban, hogy Magyarország miniszterelnöke milyen vállalhatatlan politikai vezetőkkel »smúzol«, viszont már nemzetstratégiai kérdés” – tájékoztatta a nemzetet a közösségi oldalán a piros fejű ceremóniamester. (A francia politikus asszony ugyanis állítólag Európa esküdt ellensége, akinek egyértelmű célja az unió szétrombolása.) Hősünk mindjárt le is vonta a konklúziót: „Ezért (is) kell elzavarni a megzavarodott vezetőt (mármint Orbán Viktort – a szerző) a karmelitából jövő tavasszal.”

tovább olvasom...

Zalaegerszegen folytatódik az elektromos csuklós autóbusz tesztelése

2021. 10 27. 12:13

Sopron után ezen a héten Zalaegerszegen tesztelnek a HUMDA Zrt. Zöld Busz Mintaprojektjének keretében egy új, elektromos meghajtású csuklós autóbuszt, majd Székesfehérváron és Szolnokon folytatódik a program – tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...