Összehangolt rendőri akció Zalaegerszegen

2024. 03 22. 09:53

Hogy még biztonságosabb hely legyen a vármegye székhelye

Bizonyára feltűnt a zalaegerszegieknek és a városban megforduló látogatóknak a fokozott rendőri jelenlét az elmúlt napokban. Ezzel kapcsolatban egy tájékoztató anyagot jelentetett meg közösségi oldalán Balaicz Zoltán polgármester:

„Bár 2023-ban is Zalaegerszeg lett a legbiztonságosabb város az 50 ezer fő feletti települési kategóriában, hiszen az egész városban, egész évben 6 lakásbetörés, 1 gépkocsi feltörés és nulla gépkocsilopás volt, de pontosan emiatt, mivel egy nyugodt és biztonságos városban élünk, bennünket a komoly bűnesetek hiányában a közterületi problémák, esetleg kiabáló és beszólogató rendzavarók, a polgárokat leszólító idegenek, a kábítószeres vagy alkoholos befolyásoltság alatt álló, viselkedni nem tudó személyek, vagy éppen a kábítószert terjesztők zavarnak.

Éppen ezért a rendőrség hétfő óta összehangolt, koncentrált és az állomány széles körét bevető intézkedéssorozatot folytat. Az akciót a készenléti rendőrség, a szolgálatok, valamint kutyás rendőrök is támogatják, továbbá segítséget nyújtanak az önkormányzati közterületfelügyelők és a polgárőrök is.

A következetes, látványos és határozott fellépésnek köszönhetően már pár nap alatt jelentős eredményeket értek el és több személyt is őrizetbe vettek. Az intézkedéssorozat a következő hetekben is folytatódni fog. Az a célunk, hogy Zalaegerszeg ne csak a komoly bűncselekmények szempontjából legyen biztonságos város, hanem a közterületeink nyugalma is biztosított legyen, továbbá a kábítószerterjesztés jelentős visszaszorításával a gyermekeink és a fiataljaink se legyenek veszélyeztetve.

Ezúton is köszönöm a megyei rendőrfőkapitánynak, a városi rendőrkapitánynak, minden, az akcióban részt vevő rendőrnek, az egyéb állományok tagjainak, a közterületfelügyelőknek és a polgárőröknek a sikeres, összehangolt és határozott fellépést!

Rendőrkapitány úrral abban egyeztünk meg, hogy ezután is kiemelt támogatást nyújt önkormányzatunk a rendvédelmi szerveknek és a polgárőröknek, folyamatos lesz a kiemelt rendőri jelenlét a közterületeinken, rendszeresen részt vesznek majd a járőrözésben kutyás rendőrök, a város pedig az eddigi legnagyobb szabású közbiztonsági kamerarendszer fejlesztést valósítja meg, melynek eredményeként minden eddiginél több és modernebb kamera lesz majd a közterületeinken, ráadásul úgy és olyan pontokon elhelyezve, ahol senki nem gondolná, vagy nem is számít rá.

Közös célunk, hogy Zalaegerszeg ezután is a rend és a biztonság városa legyen!”

 

Fotók: Balaicz Zoltán FB-oldala