Nem kap sérvet

2024. 03 22. 08:20

Karácsony és Jávor. Egyiküket sem fenyegeti az a veszély, hogy sérvet kap a sok munkától.
Fotó: Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely főpolgármester nem feledkezett meg a talajt fogott cimboráról, nyomban bevette az elvtársi szaftosba.

Miután a legutóbbi uniós voksoláson nem került be a parlamentbe a kormánymószerolásairól ismert párbeszédes Jávor Benedek, segítségére sietett csókos párttársa, cimborája; Budapest brüsszeli irodavezetőjévé tette. (Jávor mellett szólt, hogy mint volt képviselő, jól ismerte a járást, tudta, kinél kell előszobázni, hercigeskedni, honfitársat mószerolni stb.) Legfőbb feladatául azt kapta: lobbizzon, hogy a szivárványos főváros a kormányt megkerülve kaphassa meg a brüsszeli pénzeket.

A Mandiner csapata egy ízben megpróbált utánajárni, mivel múlatja idejét a molinóábrázatú irodavezető, de csak annyit tudtak megállapítani, hogy nem kap sérvet a munkától. (Korábban sem kapott.) Az aktív vakarózás és kormányótvarolás mellett a bel- és világpolitikai hírek kommentálásával tölti napjait, és kitűzött célját mindig eléri: rendre fölmarkolja a léhűtésért járó milliós apanázst.

Egy minapi interjúban Jávor azt fejtegette: erős meggyőződése, hogy a magyar kormány az uniós pénzekért cserébe hagyta abba az Ukrajnával kapcsolatos döntések vétózását. Az immár EP-listavezető (Párbeszéd–Zöldek) ökohazafi így reagált arra, hogy az Európai Parlament bíróság elé citálta az Európai Bizottságot, mondván, az – feltételezése szerint – politikai alkut kötött Orbán Viktorral. Az EP szerint decemberben úgy szabadították fel 10,2 milliárd euró zárolását, hogy Magyarország valójában nem teljesítette a szükséges feltételeket. Csakhogy az összeget újra zárolhatják, véli Jávor.

Meg reméli is.

Pilhál György
Magyar Nemzet