Fogta Fortuna a ZTE kezét

2024. 02 19. 08:30

A három pont viszont három pont

Az FTC-től kölcsönbe érkező Gruber Zsombor góllal mutatkozott be a ZTE-ben.
Fotó: ZTE FC FB-oldala

Az éllovas Paks kétgólos előnyét eltékozolva nagy meglepetésre 4-3-ra kikapott hazai pályán a kiesés elkerüléséért küzdő Zalaegerszegtől a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A tolnai csapatnak ez volt az első veresége otthon a mostani szezonban, s továbbra is egy pont az előnye a második helyen álló, címvédő Ferencvárossal szemben.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Paksi FC-Zalaegerszeg 3-4 (2-0)

Paks, 1600 néző, v. Bogár.

Gólszerzők: Evangelu (4., öngól), Könyves (45+2., 55.), illetve Gruber (53.), Croizet (65., 91.), Mance (73.).

Sárga lap: Szabó B. (78.), Hahn (79.), illetve Kiss B. (15.), Evangelu (62.), Mim (93.).

Paksi FC: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Papp K., Haraszti (Szélpál, 62.), Mezei (Szabó B., 71.), Balogh B. – Könyves (Hahn, 71.), Tóth B. (Böde, 62.).

Zalaegerszegi TE FC: Dombó – Szendrei, Várkonyi, Evangelu, Szafronov, Medgyes (Hadida, a szünetben) – Kiss B. (Mim, a szünetben), Kovács B. (Németh, 65.), Bedi – Gruber (Croizet, 65.), Mance (Sajbán, 91.).

A kezdő sípszótól magához ragadta a kezdeményezést a Paks, s ennek hamar meg is lett az eredménye, miután Könyves középre adott labdája a menteni igyekvő Evangeluról a hálóba vágódott. A gól után is a hazaiak irányítottak, a ZTE szinte semmi veszélyt nem jelentett a kapura, sőt, a térfeléről is alig tudott kijönni. A házigazdák a 28. percben büntetőhöz jutottak, miután Könyvessel szabálytalankodtak a 16-oson belül. A sértett állt oda a 11-eshez, de a jobb alsó sarokra tartó lövését Dombó hárította. Az első félidő hajrájában kijött a szorításból a Zalaegerszeg, veszélyes helyzetet azonban nem tudott kialakítani. A másik oldalon viszont Könyves javította korábbi hibáját, egy remek összjáték után bevette Dombó kapuját.

A fordulás után váratlanul szépítettek a vendégek, az elalvó paksi védelem asszisztálása mellett Gruber volt eredményes, de nem sokáig örülhetett a ZTE. A remek estét produkáló Könyves szinte azonnal válaszolt, egy jobboldali szöglet után ismét betalált, visszaállítva ezzel a kétgólos különbséget. Az első játékrészhez hasonlóan a hazaiak birtokolták többet a labdát, Dombó többször is nagyot védett, ezért is volt meglepő, hogy a vendégek újra szépíteni tudtak a csereként beállt Corizet első labdaérintéséből. Szappanos vesszőfutása ezzel még nem ért véget, egy ártalmatlannak tűnő labda ugyanis megpattanva egy göröngyön, átugrotta őt, Mance pedig begyalogolt vele kapuba, így – bár a játék képe egyáltalán nem ezt mutatta – döntetlen állásról kezdődött a hajrá. Az utolsó percekben nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a Paks, de a slusszpoén még hátra volt: Croizet lövése megpattant Szélpálon, Szappanos pedig bevédte a labdát, így vendégsikerrel ért véget az őrült találkozó. (MTI)

Nem vitás, hogy Fortuna most a ZTE mellett volt. Ahogy mondják, a szerencse hosszú távon amennyit ad, a balszerencse annyit elvesz, vagyis kiegyenlítődik ez az összevetés. A Pakson szerzett három pont a legjobbkor jött, akár a kiesés elleni pozíció javítása szempontjából, akár lélelktanilag is. (Zalatáj)

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Fehérvár FC-Debreceni VSC 1-0

Puskás Akadémia-MTK Budapest 6-1

szombaton játszották:

Kecskeméti TE-Újpest FC 1-0

Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-2

pénteken játszották:

Paksi FC-Zalaegerszeg 3-4

A Ferencváros-Diósgyőr mérkőzést elhalasztották.

A 22. forduló programja:

február 23., péntek:

MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC 20.00

február 24., szombat:

Zalaegerszegi TE FC-Kecskeméti TE 12.30

Diósgyőri VTK-Fehérvár FC 15.00

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 17.30

február 25., vasárnap:

Kisvárda Master Good-Paksi FC 15.00

Újpest FC-Ferencvárosi TC 17.30