A csesztregi iskola sikere

2024. 02 15. 10:48

A csesztregi iskola diákolimpián szereplő tanulói az oklevéllel és a plakettel.

A Magyar Diáksport Szövetség jutalmazta a 2022-23-as tanév legkiválóbb sporteredményeket elért iskoláit, testnevelőit. Zalába ez alkalommal két elismerés jutott.

Az eseményre Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia rendezvénytermében került sor. A díjátadóra meghívást kapott a mindössze 173 főt számláló Kerkai Jenő Általános Iskola vezetősége is. Az országos rendezvényen a köznevelési intézmények közül Zala vármegyét a Tófeji Kincskereső Általános Iskola testnevelőjével, Szanati Józseffel együtt képviselték.

Csiszárné Németh Szilvia, a csesztregi iskola igazgatója elmondta, hogy nagy izgalommal készültek a neves eseményre, melyre az iskola történetében eddig még soha nem volt példa. A díjátadón az ország kis iskolái közül a második legeredményesebb intézmény lett a csesztregi.

A képen balról Kissné Szatmári Szilvia, a csesztregi iskola intézményvezető-helyettese, mellette Maruzsa Zoltán, középen Csiszárné Németh Szilvia a Kerkai Jenő iskola intézményvezetője, Balogh Gábor, és a jobb szélen Szanati József a legeredményesebb zalai testnevelő.

– A gyerekek családja, a tanulótársak és az iskola munkatársai méltán lehetnek büszkék az elért teljesítményre. Az iskolai testnevelés órákon kívül a heti két sportkör segítette a felkészülést. A versenyekre való eljutásban az anyagi támogatást a Zalaegerszegi Tankerületi Központ biztosította. Emellett mondunk köszönetet a kerkafalvai önkormányzatnak, a Zalabaksa Községi Sportegyesületnek, a Csesztregi Községi Sportegyesületnek és alelnökének és Pórszombat polgármesterének, Tánczos Lászlónak. A nyári szünet első hetében Debrecen adott otthont a 200 fő alatti kisiskolák országos versenyének. Itt iskolánk tanulói atlétikából és labdarúgásból is képviselték Zala vármegyét. A fiúcsapat atlétika többpróbában az ezüstéremnek örülhetett. Egyéni összetettben Bazsika Botond negyedik, Bagó Benett hetedik helyen végzett. Labdarúgásban a csapat bronzérmes lett, Bazsika Botond érdemelte ki a gólkirály címet. Felkészítőjük Bosnyák Ervin és Kissné Szatmári Szilvia testnevelő tanárok. A versenyeken az iskolát képviselő csapat tagjai: Bagó Benett, Bakonszegi Péter, Bazsika Botond, Burján Artúr Dániel, Czender Szebasztián, Horváth Dominik, Kocsis Márk, Lelkes Boldizsár, Németh Kevin, Rákos Gergő, Tánczos Kornél és Zsohár Marcell. Hasonló fényes sikereket remélünk idén is.