Elszalasztott lehetőség…

2024. 02 12. 09:10

Bedi gólja után nagy volt az öröm.
Fotó: ZTE FC FB-oldala

A ZTE FC döntetlent játszott a vendég Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

Mindkét csapat a kiesés ellen küzd. A hazaiak idei harmadik meccsükön a hetedik pontjukat szerezték, míg a Mezőkövesd immár hét kör óta nyeretlen, igaz, most legalább megszakította az előző hat fordulót jellemző góltalan időszakát.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Zalaegerszegi TE FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1998 néző,

V.: Káprály.

Gólszerzők: Bedi (11.), illetve Beriasvili (68.).

Sárga lap: Kiss B. (76.), illetve Lukic (33.), Beriasvili (74.).

Zalaegerszegi TE FC: Dombó – Szendrei, Várkonyi, Szafronov, Evangelu, Mim – Kiss B., Sankovic, Bedi (Croizet, 69.) – Sajbán, Mance (Spoljaric, 77.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik – Kojnok (Da. Babunski, a szünetben), Lukic, Beriasvili, Szivacski – Gomis, Brtan (Cseke, 64.), Samperio – Drazic, Molnár G. (Bőle, a szünetben), Hedlund (Szalai, a szünetben)

Szakadó esőben kezdődött a találkozó, amelynek megadta az alaphangját, hogy az első valamire való helyzetét gólra váltotta a ZTE. A hazai csapat ezt követően átadta a területet a vendégeknek, akiknek támadáskezdeményeiből azonban hiányzott az ötlet és a lendület, volt viszont sok eladott labda, rossz passz, gyenge átvétel. A játék leginkább a mezőnyben folyt, a kapusoknak az első félidőben szinte semmi dolguk nem akadt. A szünet előtt Szendrei megduplázhatta volna együttese előnyét, de 12 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

A szünetben Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője a gólszerzés reményében hármat is cserélt, de a helyzet nem sokat változott: a vendégek erőtlenül támadtak, a hazai védelem pedig könnyedén hatástalanította a próbálkozásokat. Az eső változatlanul szakadt, egyre nagyobb tócsák keletkeztek a pályán, az 53. percben pedig nagy lehetőséghez jutott a ZTE, egy szabálytalan hazaadást követően ugyanis 15 méterről végezhetett el szabadrúgást, Mance azonban nem tudta átlőni a sorfalat. A folytatásban kissé megélénkült a meccs, élesebbé váltak a mezőkövesdi támadások, s ennek hamarosan meg is lett az eredménye, sőt, az egyenlítést követően akár a vezetést is megszerezhette volna a vendégcsapat. A másik oldalon is adódtak helyzetek, a hajrában fölényben játszott a ZTE, de több gól már nem esett.

Ha valaki azt mondja a tavaszi rajt előtt, hogy az első három fordulóban hét pontot szerez az egerszegi csapat, akkor a ZTE szurkolói közül bizonyára sokan kiegyeztek volna ezzel. Még akkor is, ha itt volt a lehetőség a harmadik győzelem megszerzése.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Paksi FC-Kecskeméti TE 1-0

Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2

Zalaegerszeg-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

szombaton játszották:

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 0-2

MTK Budapest-Fehérvár FC 0-2

Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 1-2

A 21. forduló programja:

február 16., péntek:

Paksi FC-Zalaegerszeg 20.00

február 17., szombat:

Kecskeméti TE-Újpest FC 13.00

Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 15.30

február 18., vasárnap:

Fehérvár FC-Debreceni VSC 15.00

Puskás Akadémia-MTK Budapest 17.30

A Ferencváros-Diósgyőr mérkőzést elhalasztották. (MTI)