Ez most tényleg fontos meccs lesz

2024. 02 09. 13:35

A ZTE – Mezőkövesd összecsapás „6-pontosnak” számít

2023 február ötödikén 0-0-ás döntetlennel zárult a ZTE FC – Mezőkövesd találkozó. Most a három pontnak örülnének igazán a zalai szurkolók.

A ZTE FC kiválóan kezdte a tavaszi idényt, a Fehérvár és a Puskás Akadémia legyőzésével hat pontot szerzett, s ezzel levegőhöz jutott.

A kiesési zónától való még megnyugtatóbb eltávolodást jelentené, ha az OTP Bank Liga 20. fordulójának vasárnap esti zárófordulójában legyőzné a Mezőkövesdet.

Az éllovas Paks és a címvédőként második Ferencváros versenyfutása mellett Mészöly Géza debütálását az Újpest FC kispadján övezi majd kiemelt figyelem.

A bajnoki címért küzdő két zöld-fehér csapat egyaránt két győzelemmel kezdte az évet, így maradt köztük az egypontos különbség a tabellán, de a tolnaiakra eddigi legnehezebb erőpróbájuk vár, tekintve, hogy a tavaly ezüstérmes és az idei esztendőt ugyancsak két sikerrel kezdő Kecskemétet fogadják vasárnap.

Ugyanez elmondható a fővárosiakról is, mert a forduló rangadóján a negyedik és idén veretlen Debrecen vendégei lesznek szombaton. A hazaiak számára rossz hír, hogy hosszú időre elveszítették egyik alapemberüket, Kusnyír Erik elülső keresztszalag-szakadást szenvedett az előző körben. A Ferencvárosnak ez a találkozó jelenti a főpróbát a görög Olimpiakosz elleni Konferencia-liga-párharcra, ugyanis jövő csütörtökön játssza az első mérkőzést Pireuszban a 16 közé kerülésért.

A forduló egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása a Diósgyőr és az Újpest vasárnapi meccse lesz, ugyanis Mészöly Géza közel 12 és fél év után ül le újra a lila-fehérek kispadjára. Az 56 esztendős szakembernek történelmi mélypontról kellene visszahoznia a tizedik helyen álló csapatot, amely az előző kilenc fordulóban egyetlen pontot gyűjtve nyeretlen maradt – ilyen hosszú negatív sorozatra 1986-ban volt példa legutóbb az együttes történetében. A miskolciak kispadján első hazai összecsapására készül Simon Miklós, akit a tavaszi folytatás előtt néhány nappal menesztett Kuznyecov Szergej helyére neveztek ki ideiglenesen. Simon győzelemnek még nem örülhetett, mivel a Diósgyőr egy-egy döntetlennel és vereséggel kezdte az évet. A Kisvárda a jobb erőkből álló, de a tavaszi folytatásban eddig pont nélküli Puskás Akadémiát fogadja a szombati nyitómérkőzésen.

A huszadik forduló valamennyi összecsapását az M4 Sport élőben közvetíti.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

csütörtökön játszották:

Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 0-1

Kecskeméti TE-Diósgyőri VTK 2-1

szerdán játszották:

Kisvárda Master Good-Fehérvár FC 1-2

Puskás Akadémia FC-Zalaegerszegi TE FC 0-1

kedden játszották:

Újpest FC-Debreceni VSC 1-2

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 5-1

A 20. forduló programja:

szombat:

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 12.30

MTK Budapest-Fehérvár FC 15.00

Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 17.30

vasárnap:

Paksi FC-Kecskeméti TE 12.30

Diósgyőri VTK-Újpest FC 14.45

Zalaegerszegi TE FC-Mezőkövesd Zsóry FC 19.45