Segítség a rászoruló családoknak

2024. 01 31. 14:02

Szociális tűzifa átadása Iklódbördöcén

Iklódbördőcén a Béke utcában lévő családhoz érkezett a segítség, balról Cseresnyés Péter, Szakács László feleségével és legkisebb gyermekével, dr. Sifter Rózsa és Sabján Krisztián.

2012 óta önként vállalt feladatként biztosít tűzifát a rászorulóknak a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. A háztartások kiválasztásában országgyűlési képviselők, polgármesterek és a helyi közélet szereplői közreműködnek.

Január 31-én 50 ezer forint értékben szállítottak tüzelőt Iklódbördőcén Szakács László udvarára. A hétgyermekes család nagy hasznát veszi ennek a segítségnek.

Dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja, a megyei védelmi bizottság elnöke a helyszínen elmondta, hogy idén 30 településen összesen 60 családot tudnak segíteni. A Magyar Földgáztároló Zrt. 3 millió forintot biztosított tűzifa beszerzésére, így egy-egy család 1,3 köbméter kályhakész tüzelőhöz jut, amit az egerszegi  Omega GM Kft. ingyenesen szállít házhoz. A tüzelő mellé még egy 10 ezer forint értékű ajándékcsomagot is kapnak a leginkább rászorulók, köztük az iklódbördőcei Szakács-család is.

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője arról szólt, hogy választókörzetében 15 család részesül ebben a segítségben, de ez a szociális program, mely vállalkozásoknak köszönhető, nem az egyetlen segítség, mellyel a rászoruló családokat támogatni tudják a nehezebb időkben. Minden magyar család részesül  általános segítségként a kormányzat nyújtotta rezsicsökkentésből, ami kiterjed a gáz, villany, víz költségekre, illetve a hulladékszállításra.

Sabján Krisztián, Iklódbördőce polgármestere elmondta, hogy a település a kezdetektől részt vesz a szociális tűzifa programban, ennek keretében 15-20 család jut évente tüzelőhöz. Hangsúlyozta, hogy ez nagy segítség és köszönetet mondott érte az érintetteknek.