Testvérgyilkosság miatt ítéltek el egy zalai férfit Pécsen

2023. 12 06. 08:29

Az ítélet jogerős.

Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla jogerősen egy zalai férfit, aki egy taglózókalapáccsal halálra verte a testvérét tavaly ősszel – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

Közleményükben azt írták, hogy a táblabíróság döntésével helybenhagyta a Zalaegerszegi Törvényszék első fokon júniusban meghozott ítéletét.

A vádlott két testvérével élt együtt, velük rendszeresen közösen italozott, egyikükkel – a későbbi, ittasan agresszívvá váló sértettel – pedig rendszeresen veszekedett.

Tavaly október 30-án a vádlott és testvére lerészegedtek, majd – miután a sértett többször is pénzt követelt testvérétől – a vádlott a szerszámoskamrából magához vett egy 95 cm hosszúságú taglózó kalapácsot.

Miután visszament testvéréhez, őt előbb ököllel megütötte, majd a kalapáccsal két alkalommal nagy erővel lesújtott a földön fekvő sértett fejére, ez utóbbival a sértett szinte azonnali halálát okozva.

A holttestet a kert hátsó részébe húzta, ezt azonban észlelte egy, az utcában lakó és korábban a veszekedést halló férfi, aki értesítette a rendőrséget.

Az ítélet értelmében a tíz év börtönre ítélt vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet jogerős.