Ez nagyon kellett!

2023. 12 04. 10:11

A ZTE győzelme még sokat érhet.
Fotó: ZTE FC Zalaegerszeg

A Zalaegerszeg 3-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén. Márton Gábor vezetőedző pedig, aki 2020-ban már irányította az együttest, visszatérése óta először vezette győzelemre a ZTE-t.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Diósgyőri VTK-Zalaegerszegi TE FC 0-3 (0-0)

Miskolc, 3652 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Mim (65., 74.), Ubochioma (93.).
sárga lap: Stephen (87.), illetve Németh D. (2.), Medgyes (21.), Mim (74.)

Diósgyőri VTK: Ogyincov – Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen – Holdampf, Bényei (Feuillassier, 67.) – Acolatse (Jurek, 73.), Pozeg Vancas (Obounet, 79.), Pernambuco (Lukács, 67.) – Edomwonyi (Kampecisz, 67.).

Zalaegerszegi TE FC: Dombó – Huszti, Evangelu, Várkonyi, Medgyes – Sankovic – Mim (Kovács B., 75.), Bedi, Németh D. (Ubochioma, 66.), Sajbán – Mance (Croizet, 66.).

Az első perctől az újonc Diósgyőr lépett fel támadólag, míg a Zalaegerszeg a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt, abból próbált gyors ellentámadásokat vezetni, de erre csak elvétve volt lehetősége. Az idő múlásával fokozódott a piros-fehérek fölénye, viszont a vendég védők számos lövést blokkolni tudtak, amikor pedig ez nem sikerült, akkor Dombó védett, illetve Pozeg Vancas fejesénél a bal kapufa segítette ki a zalaegerszegi kapust.

Térfélcserét követően sem változott a játék képe, azaz a Diósgyőr támadott, a Zalaegerszeg védekezett, de az első félidő első feléhez hasonlóan a hazaiak fölénye meddőnek bizonyult, azaz helyzetek nem voltak. A vendégek a szórványos ellenakciók egyikéből Mim remek egyéni megmozdulásának köszönhetően – kisodródott helyzetből lőtt a rövid felső sarokba a keresztléc érintésével – váratlanul vezetést szereztek. A bekapott góltól teljesen megzavarodott a DVTK, amelyet előbb még megmentett a kapufa, de Mim második gólja végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában is elképzelés nélkül futballozott a miskolci együttes, amely így semmi veszélyt nem jelentett az ellenfél kapujára, míg a felbátorodó ZTE a hosszabbításban a kegyelemdöfést is megadta a riválisának.
Eredmények:

szombaton:

Kecskeméti TE-MTK Budapest 1-2

Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC 3-1

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 0-0

vasárnap:

Újpest FC-Paksi FC 1-2

Diósgyőri VTK-Zalaegerszeg 0-3

Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry 0-0

A 16. forduló programja:

december 8., péntek:

Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE 20.00

december 9., szombat:

MTK Budapest-Debreceni VSC 13.15

ZTE FC-Újpest FC 15.45

december 10., vasárnap:

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 13.00

Mezőkövesd Zsóry FC-Fehérvár FC 15.30

Paksi FC-Ferencvárosi TC 18.00