Csokoládéüzem avatása Egerváron

2023. 12 01. 11:06

Gyerkó Gábor polgármester és Kasza Sándor az avatáson.

Csokoládéüzem avatása volt a közelmúltban Egerváron, ahol ízletes bonbonokat és csokoládéval bevont kekszeket, aszalványokat is lehetett kóstolni. Kasza Sándor ügyvezető az üzemről elárulta, hogy 10 éve gyártanak glutén- és allergénmentes pékárukat és péksüteményeket Egerváron. Mind a 14 allergéntől mentes termék, tehát nagyon adminisztratív, összetett beszerzésre van hozzá szükség. Glutén-, tej-, tojás-, szójamentes termékek és megfelelnek minden olyan elvárásnak, amit a jogszabály előír.

Mint elmondta, mindig felmerül a kérdés, hogy akkor mégis mi van benne? A válasz nagyon egyszerű, úgy jártak el, mint a klasszikus séfek, és a beltartalmilag legmagasabb értékes összetevőket helyezték előtérbe. Így lett a köles a fő alapanyaga a pékáruknak, muffinoknak. A kekszek kapcsán pedig még több szuperfoodnak is hívott magokat használtak, és innét jött az ötlet, hogy mi lenne, ha csokoládé bevonatot kapnának. Ha már úgyis extra a termék minősége, akkor legyen még jobban az.

10 éve gyártanak glutén- és allergénmentes pékárukat és péksüteményeket.

Természetesen a csokoládé is minden mentes, nem használnak allergéneket. Ennek köszönhetően egy nagyon tiszta prémium íz jellemzi a termékeket, főleg az aszalványokat. A kísérleti fázisban szintén fontos kérdés volt, hogy mit érdemes bevonni. Szilva, gyömbér, datolya, citrom, narancs, füge, amit eddig sikerült megoldani, de természetesen mindenkinek más a kedvence.

A cég által forgalmazott termékek országszerte elérhetők a reformboltokban, és több webshopban, például a Foodorán, illetve a cég saját webshopjában, ami a www.goldengranet.com oldalon érhető el.

Tervekben szerepel egy saját kis értékesítő hely nyitása is Zalaegerszegen, reméljük a tervekből nyitás is lesz hamarosan.

S jött az ötlet, a csokoládé bevonat…