Talán nem kellene ennyire sietni

2023. 11 30. 08:41

Lionel Messi: kétségtelenül zseniális labdarúgó…
Fotó: Getty Images

A FourFourTwo Lionel Messit nyilvánította a 21. század legjobb labdarúgójának. Azon túl, hogy a nemzetközi futballmagazin nem téved az argentin játékos zsenialitásában, még jövőbelátó is.

Nem akarok kekeckedni, de a 21. századból még 77 év hátra van. Ha azt írja a magazin, hogy a 21. század első negyedének legjobbja Messi, akkor nem téved. Ám a hátralévő 77 évben születhetnek újabb Messik, akik még „Messibbre” juthatnak a futballvilág égboltján. Csak a rend kedvéért: a 21. század 2001 január elsején kezdődött és 2100 december 31-ig tart. Csak ennyit fűznék hozzá ehhez a nem is tudom miért született „nyilvánításhoz”.

Ekler Elemér

* * *

FourFourTwo: Messi a 21. század legjobbja

 

Lionel Messit nyilvánította a 21. század legjobb labdarúgójának a FourFourTwo nemzetközi futballmagazin.

A nemzeti együttessel tavaly decemberben világbajnoki címet szerzett, idén már karrierje nyolcadik Aranylabdáját átvevő argentin sztárjátékost a rangsorban örök portugál vetélytársa, a válogatottal Európa-bajnok, ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo követi a második helyen, míg harmadik Messi korábbi barcelonai csapattársa, a spanyol Andres Iniesta lett.

A legjobb ötben kapott helyet az FC Barcelona egy másik ex-középpályása, jelenlegi vezetőedzője, Xavi, és a brazil válogatott korábbi kiválósága, Ronaldinho.

Az első tízben szerepel még két francia extraklasszis, Zinedine Zidane és Thierry Henry, a német válogatott és a Bayern München kapusa, Manuel Neuer, továbbá a brazil középpályás Kaká és az uruguayi támadó, Luis Suárez.