Román betörőpárost fogtak el Zalában

2023. 11 30. 13:30

A zalai rendőrök tetten értek egy román állampolgárságú párt, amikor ismét betörtek egy keszthelyi telefonszaküzletbe.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság jelentős értékre elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt indított eljárást 2023. október 3-án, mivel betörtek az egyik helyi, mobiltelefonokat árusító üzletbe. Az elkövető 62 készüléket vitt el közel tízmillió forint értékben.

Egy hónappal később Nagykanizsán is betörtek egy műszaki áruházba, ahonnét a telefonok mellett táblagépeket, okosórákat is magával vitt a tolvaj. A betörő egy betondarabbal ütötte be az üzletek ajtaját, és a rongálással is több millió forint kárt okozott.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság – országos koordináció keretében – kollégáival közös, összehangolt, mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként azonosítottak egy román állampolgárságú párt, a bűncselekmények feltételezett elkövetőit.

A tettesekre akkor csaptak le a rendőrök a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya segítségével, amikor ismét ugyanabba a keszthelyi boltba törtek be, ahová korábban. Az egyenruhások a páros férfi tagját telefonokkal felpakolva érték tetten, miközben távozni akart a helyszínről. Bűntársa ezalatt egy autóban várakozott a közelben, azonban őt is elfogták a rendőrök.

A nyomozók a 42 éves férfit és a 21 éves nőt kihallgatásukat követően őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság elrendelt. A zalai rendőrök tovább nyomoznak a számlájukra írható további bűncselekmények felderítése érdekében. (Forrás: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)